• 50 jarig jubileum

  50 jarig jubileum

  Zaterdag 7 mei 2016 stond voor S.V. Aarlanderveen in het teken van het 50-jarig jubileum en gaat de boeken in als een onvergetelijke dag.

  Het spektakel trok over de gehele dag ruim 1.500 (!!!) mensen naar Polderpark en tijdens de wedstrijd tussen Aarlanderveen 1 en Oud Feyenoord waren er liefst 1.200 personen aanwezig. Het kon natuurlijk ook niet veel beter qua weer, want met een stralend zonnetje over de gehele dag werd een temperatuur bereikt van 26 graden.

  Voetbalclinic FC Volendam

  De dag begon met een voetbalclinic van FC Volendam. Liefst zes selectiespelers van de eerstedivisieclub waren naar Aarlanderveen gekomen om onze jeugd wat bij te leren. De bekendste spelers waren Jack Tuyp en Jeroen Verhoeven.

  Na afloop mocht onze jeugd uiteraard op de foto met de spelers, om vervolgens de ochtend af te sluiten met een lekker patatje uit de snackkar.

  Oud Aarlanderveen

  In de middag was het de beurt aan de oude vedettes van Aarlanderveen om hun kunsten te vertonen. Speciaal voor deze jubileumdag was een tegenstander opgetrommeld van de voormalige afdeling Gouda, met oud spelers van o.a. WDS, Gouda, Zwammerdam, Siveo en Oudewater. Coach was Ad Hoogerbrug, die met Aarlanderveen vele successen heeft behaald in het verleden. Coach van Oud Aarlanderveen was Bert Koetsier. De langst zittende trainer van onze club.

  Onder leiding van scheidsrechter Martin Hendriks en zijn assistenten Jorn Poelwijk en Raymond Sluis, maakten de oudjes er een waar spektakel van en lieten ze ook duidelijk zien het voetballen nog niet te hebben verleerd. Met enkele schitterende doelpunten en andere hoogstandjes werd het publiek vermaakt. De 6-4 eindstand in het voordeel van Oud Aarlanderveen geeft wel aan dat er een hoop te genieten was op het hoofdveld. Gijs Breedijk (Siveo) was op dreef voor de gasten. Hij scoorde liefst drie keer. Het vierde doelpunt van Oud afdeling Gouda kwam op naam van onze oud trainer Michael Blonk (Gouda).

  De Veense doelpunten werden onderling eerlijk verdeeld. Tim v/d Hoorn, Patrick van Egmond, Ronald de Rooij, Ton Visser, Willem Verheul en Dick Treur kwamen op het wedstrijdformulier.

  Reünie en receptie

  Nadat de oudjes van het veld waren gedragen, was het de beurt aan de reünie van oud leden, trainers, bestuursleden en andere vrijwilligers. De feesttent liep al snel vol en het was en weerzien van bekenden, waarbij oude herinneringen werden opgehaald. Ook de eregasten waren aanwezig bij de reünie. Naast de eerste officiële voorzitter ?? dhr. M. Meijer ?? was ook de secretaris van het eerste uur ?? dhr. H. van Outersterp ?? aanwezig.

  Huidig voorzitter Leo de Jong toonde in zijn welkomstwoord groot respect voor deze twee eregasten. De Jong sprak verder over de oprichting in 1966 in zaal Vergeer en gaf vervolgens het woord aan de KNVB en vervolgens aan burgemeester Spies. De spontane burgermoeder feliciteerde onze club met het 50-jarig bestaan en refereerde naar de vele vrijwilligers die de club draaiende houden. Ook sprak zij de hoop uit dat SVA nog een lange periode onder de bezielende leiding van Leo de Jong door mag gaan.

  Vervolgens nam onze voorzitter opnieuw het woord, om Henk Aartman in het zonnetje te zetten. Henk kreeg voor zijn jarenlange inzet de laatste "medewerker van het jaar" prijs. Wat Henk toen nog niet wist, was dat de KNVB nogmaals het podium op zou komen om Henk een GOUDEN SPELD te overhandigen.

  Maar ook alleskunner Marco Hijman en de voorzitter zelf werden door de KNVB beloond. Zij kregen beiden de ZILVEREN SPELD.

  Scorebord

  Na het officiële gedeelte was er een optreden van Door Samenwerking Sterk Aarlanderveen (DSS) op het hoofdveld. Tijdens het gezellige optreden begonnen de oudjes van Feyenoord en het huidige eerste elftal van Aarlanderveen aan hun warming up voor de jubileumwedstrijd. Om even voor zeven zag de opkomst van de spelers er indrukwekkend uit. Alle pupillen van Aarlanderveen mochten hand in hand met een echte voetballer het veld op. En na de spelerspresentatie ging het hele pakket richting het scorebord. Want in de afgelopen weken hebben diverse vrijwilligers hard gewerkt om een heus scorebord op te bouwen. Het scorebord werd ter ere van het 50-jarig jubileum \'overhandigd\' aan de club. De onthulling gebeurde door het oudst voetballende lid Dirk van Leeuwen in zijn aller eerste SVA-tenue en de heer Ram van de Rabobank. Rabobank Groen Hartheeft namelijk een groot deel van de kosten van het scorebord voor zijn rekening genomen. Wij bedanken de voormalige boerenleenbank hier uiteraard nogmaals hartelijk voor!

  Maar ook lokale sponsors hebben het bord mogelijk gemaakt. Zonder hulp van L.L. van der Post, N. Wijfe Heiwerken, C. van \'t Riet Zuiveltechnologie en Van Vliet Bouw, was het bord er niet gekomen. Ook deze sponsors bedankt voor jullie inbreng!

  En het mag gezegd; het is een schitterend plaatje geworden!

  Oud Feyenoord

  Klokslag zeven uur was het tijd voor de jubileumwedstrijd. Oud Feyenoord was naar Aarlanderveen gekomen met Van Zwieteren, Wijnstekers, Gyan, Van der Plas, Barendse, Collen, De Graaf, Blinker, Leonardo I, Mols, Pinas, Blackson, Houtman, Caldon, Slory en trainer Schoenmaker.

  Aarlanderveen speelde in de eerste helft met het huidige eerste en na de thee met een groot deel van het toekomstige eerste. Bovendien werd tijdens de rust afscheid genomen van hoofdsponsor Benton en werd Plutosport als nieuwe hoofdsponsor geïntroduceerd. In de tweede helft speelde Aarlanderveen dan ook in het nieuwe tenue voor de komende jaren. Een werkelijk schitterend tenue, wat een replica is van het oorsponkelijke tenue uit 1966.

  De wedstrijd zelf was een hele leuke voor het ca. 1.200 koppige publiek. De oudjes van Feyenoord lieten duidelijk zien, dat zij het voetbal nog niet verleerd waren. Aarlanderveen moest alles op alles zetten om - na een 0-1 ruststand -een gelijkspel (3-3) uit het vuur te halen. Maar in de slotseconden kopte Rokus de Jong de 3-4 eindstand achter zijn eigen doelman, waardoor Oud Feyenoord de wedstrijd wist te winnen. Iets wat in 2007 niet was gelukt en de Rotterdammers zichtbaar dwars zat.

  Grote man op het veld was Jorn Poelwijk die een hattrick wist te maken en de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen!

  De dag werd afgesloten met een spetterend optreden van de band The Kick. Het betekende een mooi einde aan een onvergetelijke dag. Met ruim 1.500 aanwezigen over de gehele dag gezien, kunnen kijken wij terug met een glimlach. Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage en op naar de volgende 50 jaar!!!

  De jubileumcommissie