• De weg naar het allereerste kampioenschap in de historie van Sport Vereniging Aarlanderveen

Wedstrijd SV Aarlanderveen - FC Oegstgeest om 14.30 uur

Aanstaande zaterdag 13 april begint SV Aarlanderveen - FC Oegstgeest in de vierde klasse A gewoon om 14.30 uur op het sportpark Polderpark. Onder zeer gunstige omstandigheden kan SV Aarlanderveen 1 het kampioenschap veiligstellen, maar het hangt nog van een aantal factoren af.

• Zoals je aan de stand kunt zien, moet SV Aarlanderveen de wedstrijd winnen en moet Alphense Boys (tegen Roodenburg) punten morsen. De kans is dus klein maar het niet onmogelijk.

Lukt het SV Aarlanderveen om kampioen te worden dan zal zaterdag na de wedstrijd het feest losbarsten.

Mocht het dit weekend niet lukken dan is er niets aan de hand. Er zijn namelijk nog vele mogelijkheden, omdat de marge op de concurrenten vrij groot is.

Aankomende wedstrijden:
    13 april Aarlanderveen - Oegstgeest     14:30 uur
    20 april Zevenhoven - Aarlanderveen    14:30 uur
    4 mei    Aarlanderveen - Floreant         14:30 uur
    11 mei  Aarlanderveen - Koudekerk      14:30 uur
    18 mei  Woubrugge - Aarlanderveen     14:30 uur
    25 mei  Aarlanderveen - Roodenburg    14:30 uur

• 4-4-2019: Aarlanderveen kampte in het verleden met een teruglopend ledenaantal en selectievoetbal was onmogelijk geworden. Het eerste team bungelde al jaren onderaan in de vierde klas en de animo van spelers om hier onderdeel van uit te maken nam steeds verder af.

Een visie van het hoofdbestuur, onder leiding van voorzitter Leo de Jong en Geert Gruppen (eigenaar van sponsor Plutosport en vader van speler Derk), beiden woonachtig in Aarlanderveen, heeft nieuw elan gebracht. Uitgangspunt was om aantrekkelijk voetbal te spelen met jonge spelers om het publiek te vermaken. Met randvoorwaarden als moderne wedstrijd- en trainingsoutfits, een trainingskamp en nieuwe voetbalschoenen waren spelers bereid om in het eerste bij SVA te komen voetballen. De spelers afkomstig uit Aarlanderveen en omliggende gemeenten hebben vrijwel allemaal op hoog niveau gespeeld, werken nu aan hun maatschappelijke carrière en spelen op zaterdag attractief voetbal.

Het begeleidingsteam is naast hoofdtrainer Arjen Linstra versterkt met onder andere de ervaren trainer Henk van Hof die vrijwel alle spelers vanuit hun jeugd kent. Teammanager Michel du Chatinier (vader van keeper Maico) zorgt ervoor dat het de spelers aan niets ontbreekt.

Vorig jaar is het kampioenschap in de vierde klas net niet gehaald, dit jaar is de verwachting dat het lukt. Het publiek komt in groten getale naar het Polderpark, de mensen zitten gekluisterd aan de lokale radio naar de live verslaggeving te luisteren en de supporters zijn trots op hun club die naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst in de 53-jarige historie het kampioenschap viert. Het aantal pupillen en junioren stijgt en SVA leeft weer.
    De platte kar voor het ererondje in het dorp van 1.100 inwoners staat klaar!