• De kraker tussen de nummers 3 en 1 van deze competitie is geëindigd met 1-4 overwinning voor de koploper uit de vierde klasse A. In een tumultueuze wedstrijd ?? die op het scherpst van de snede werd gespeeld ?? hield Aarlanderveen het hoofd het meest koel.

Alphense Boys was in de wetenschap dat het aan een gelijkspel genoeg had om periodekampioen te worden en pakte begon de wedstrijd goed door direct het initiatief te pakken. Na een minuut of 10 kwam er een kanteling in het voordeel van de groenwitte brigade uit Aarlanderveen. Met een kwartier spelen op de klok viel toch tamelijk onverwacht de 0-1 via een goed aangesneden vrije trap. Aanvoerder Mike Busse kon het eerste doelpunt aantekenen. Met deze stand werd tevens gerust.

De tweede helft kwam direct op gang met een aantal corners aan beide kanten. Tien minuten na rust kwam de thuisploeg op zeer dubieuze wijze langszij. Een uittrap van doelman Maico du Chatinier belandde via de rug van een Alphense Boys aanvaller op de lat. Scheidsrechter Heemskerk vond dat de bal de doellijn vervolgens had gepasseerd en wees gedecideerd naar de middenlijn: 1-1. Alles en iedereen aan de kant van Aarlanderveen protesteerde tegen dit doelpunt, maar de beslissing werd niet meer teruggedraaid. Achteraf een juiste beslissing van de heer Heemskerk, zo bleek uit de videobeelden!

De gelijkmaker voelde voor Alphense Boys als een teken om nog meer druk te zetten op de verdediging van Aarlanderveen, maar deze wankelde eigenlijk geen minuut. De selectie herpakte zich vrij snel nadat ze redelijk aangeslagen leken door het tegendoelpunt. Aarlanderveen ging zelfs op jacht naar de overwinning en halverwege de tweede helft kwam het in een overtalsituatie terecht doordat de thuisploeg met tien man verder moest na een terechte tweede gele én dus rode kaart. Bram Egberts was niet veel later dichtbij de 1-2, maar zijn inzet werd op fantastische wijze gered door Alphense Boys’ doelman Jari van Veen. In de daaropvolgende corner kreeg Aarlanderveen een penalty en viel er opnieuw een rode kaart bij de thuisploeg. De strafschop werd vervolgens binnengeschoten door Aziz El Bouazatti. In eerste instantie zag hij zijn inzet nog wel gekeerd worden door keeper Van Veen, maar de rebound ging alsnog binnen: 1-2. De ontlading bij Aarlanderveen na de benutte stafschop was gigantisch en via Fahri Margoum en Jorn Poelwijk liep het in de slotfase tegen de negen Alphenaren nog uit naar een 1-4 overwinning.

Arjen Linstra sprak na afloop van een schitterende zaterdag: ‘Het was een goede wedstrijd die we op een kleine fase na de dubieuze 1-1 hebben gedomineerd. Vooraf droom je van dit scenario, geweldig dat dit uitkomt! Complimenten aan het team en begeleiding, en in het bijzonder de wissels. Zij bepalen uiteindelijk de sterkte van onze selectie’.

A.s. zaterdag speelt Aarlanderveen thuis op het eigen Polderpark tegen Football Factory. Mocht deze wedstrijd winnend worden afgesloten heeft de trotse koploper een voorsprong van elf punten op naaste achtervolger FC Oegstgeest met nog negen competitiewedstrijden voor de boeg. Hier moet je bij zijn natuurlijk, 14.30 uur!

Foto albums