• Twee weken geleden werd LSVV’70 periodekampioen nadat ze zelf met 2-1 wonnen van FC Oegstgeest en Aarlanderveen met 1-4 won bij Alphense Boys. Afgelopen zaterdag kwamen LSVV en Aarlanderveen, de nummers drie en één van de ranglijst, tegen elkaar in actie. Vooraf werd een spannende wedstrijd verwacht, in de praktijk bleek Aarlanderveen een maatje te groot voor de Leidse studenten.

Aarlanderveen begon voortvarend, had vanaf minuut 1 het initiatief en bepaalde in welk tempo de wedstrijd werd gespeeld. Na een klein half uur spelen kwam de ploeg van Arjen Linstra op een 0-1 voorsprong. Sallem Chemlalli tekende voor de openingstreffer na een schitterende aanval over diverse schijven.
    Drie minuten voor rust werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt doordat het begon te onweren. In overleg met beide trainers werd besloten om gelijk te gaan rusten en om na de rust de drie resterende minuten uit te spelen. In dit kleine tijdsbestek wist Aziz El Bouazatti de ‘ruststand’ op 0-2 te brengen na een schitterende pass van Jeroen Lamboo. Na dit restant werd direct van kant gewisseld.

In de tweede helft geloofde LSVV het wel en kon Aarlanderveen rustig de stand verder uitbouwen. De 0-3 ging uit een afstandsschot van Derk Gruppen via de rug van Jorn Poelwijk tegen de touwen. Hierna was het verzet definitief gebroken en combineerde Aarlanderveen naar harte lust. Tweemaal was Aziz El Bouazatti het eindstation en dit resulteerde in een 0-5 stand. In de blessuretijd scoorde LSVV de spreekwoordelijke eretreffer en tevens eindstand: 1-5.

Trainer Arjen Linstra zag een goede wedstrijd waarbij Aarlanderveen vanaf de eerste minuut de touwtjes in handen had en bepaalde wat op het veld gebeurde. ‘Vooraf waren we wat voorzichtig omdat LSVV gewoon goed de winterstop was uitgekomen met 5 winstpartijen op rij. Als wij dan redelijk eenvoudig winnen bij LSVV kan ik alleen maar zeer tevreden en trots zijn op het team en de begeleiding eromheen. We hebben met de hele selectie de 3 punten opgehaald bij LSVV,’ aldus Linstra.

A.s. zaterdag speelt Aarlanderveen weer op het Polderpark. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen Floreant uit Boskoop. Wij hopen u van harte te verwelkomen.

Foto: Jan van der Lubbe Sportfotografie / leidenamateurvoetbal.nl