• Afgelopen zaterdag speelde SVA thuis tegen Meerburg uit Zoeterwoude Rijndijk. Op een koud Polderpark kon verrassend genoeg zonder herkeuring gespeeld worden. Het had de nacht ervoor gelukkig niet zo hard gevroren dan was voorspeld.

    Om 14.30 floot scheidsrechter Roest voor de aftrap en al gauw werden de intenties van beide teams duidelijk. Meerburg werd ver terug gedrongen en kon er met gevaarlijke counters geregeld uitkomen. Ze creëerden eigenlijk maar 1 kans voor de rust en deze werd gelukkig over geschoten. Aarlanderveen had wat pech want er werden o.a. 3 ballen van de lijn afgehaald door een verdediger van Meerburg. Uiteindelijk werd er met 0-0 gerust.

    Vlak na de rust was het spits Aziz el Bouazatti die de ban brak door bij een corner alert de 1-0 aan te tekenen. Diezelfde el Bouazatti speelde zich 10 minuten later knap vrij en scoorde zeer fraai de 2-0. Na deze treffer liet Aarlanderveen de teugels wat vieren en kon Meerburg de 2-1 via een vrije trap aantekenen. Gelukkig was het goudhaantje van deze middag Aziz el Bouazatti het die de eindstand bepaalde op 3-1 na een schitterende assist van Jorn Poelwijk.

    Trainer Arjen Linstra sprak over een terechte overwinning maar vond zijn ploeg wel wat arrogant voetballen: "De eerste helft waren we duidelijk de betere ploeg maar speelde we met de instelling dat ‘het zo wel goed zou komen’. Tijdens de rust hier ook op gehamerd om met wat meer bezieling en strijd te gaan spelen en dat ging goed tot de 2-0. Hierna kwam er wederom wat gemakzucht in de ploeg, wat na de 2-1 wel weer uitstekend werd opgepakt. We hebben de eerste seizoenshelft zo goed afgesloten, nu onder de kerstboom en vanaf januari gaan wij ons weer opladen voor de tweede seizoenshelft."

    Het winterprogramma is nog niet helemaal rond. De verwachting is dat deze eind deze week op de site komt te staan. De eerste competitiewedstrijd in 2019 is op zaterdag 19 januari dan wordt er om 14 uur uit gespeeld tegen SJC uit Noordwijk.