• Afgelopen zaterdag reisde de trots van de polder af naar Oegstgeest om daar tegen de plaatselijke FC te spelen. Op een complex wat in aanbouw was na de fusie tussen V.V. Oegstgeest en UDO mocht Aarlanderveen aantreden tegen de nummer 2 van de competitie FC Oegstgeest.

In de eerste helft was het al snel zichtbaar dat de belangen deze zaterdag erg groot waren want er werd voor iedere meter gestreden door beide teams. Er waren voor beide ploegen een aantal mogelijkheden waarbij Oegstgeest in de laatste fase van de eerste helft zelfs 2x mocht afdrukken maar keeper Maico du Chatinier hield zijn doel schoon waardoor er met een 0-0 stand gerust ging worden.

Na de rust veranderde er niet heel veel aan het spelbeeld wel kwam Aarlanderveen wat beter in de wedstrijd na wat tactische omzettingen in de rust. Aarlanderveen werd iets dominanter en kreeg via Jorn Poelwijk, Aziz el Bouazatti en Fahri Margoum ook een aantal goede kansen. Rond de 70ste minuut was het invaller Reau Waandels die de 0-1 aantekende na een schitterende voorzet van Jorn Poelwijk. Hierna kreeg Aarlanderveen nog een aantal kansen maar vergat het de wedstrijd op slot te gooien.

De laatste 10 minuten ging Oegstgeest meer druk zetten maar het kon eigenlijk geen echte kansen meer creƫren want de verdediging stond wederom als een huis. Door deze overwinning slaat Aarlanderveen nu een gat van 7 punten met Oegstgeest.

Trainer Arjen Linstra roemde de collectiviteit na afloop en de onverzettelijkheid om te winnen van zijn team. Dit was een mooie overwinning waarbij je ook het belang ziet van een brede groep en dat iedereen daarin belangrijk is in zijn rol. Ik ben trots op dit resultaat maar tegelijkertijd ook realistisch, in deze competitie is het iedere week weer keihard strijden om een overwinning te kunnen pakken nu genieten en dinsdag de focus op Meerburg.

A.s. zaterdag speelt Aarlanderveen zijn laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar op Polderpark wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen V.V. Meerburg uit Zoeterwoude Rijndijk.