• De laatste competitiewedstrijd van Aarlanderveen stond in het teken van afscheid nemen. Negen jaar lang maakte Maarten Rijnbeek onderdeel uit van de selectie van SV Aarlanderveen en speciaal voor deze wedstrijd was hij aanvoerder gemaakt. Maarten is zeer geliefd bij Aarlanderveen, maar heeft besloten om het witgroen te verruilen voor het oranje van Nieuwkoop. Maarten gaat hier in een vriendenelftal spelen.

Onder aanvoering van Maarten betrad kampioen Aarlanderveen het veld door een erehaag van klappende Roodenburg spelers. Aarlanderveen begon met A-junior Sven Koelewijn onder de lat en de 17-jarige middenvelder Mats Westmaas stond voor het eerst in de basis. De eerste helft was een saai potje, waarin Maarten de openingstreffer maakte. Dit was zijn eerste treffer in ruim twee jaar tijd. Maarten kopte een voorzet van Jorn goed in de hoek. Vlak voor rust bepaalde Roodenburg de ruststand op 1-1.

In de tweede helft kwam er een ander Aarlanderveen uit de kleedkamer, mede door de inbreng van Fahri en schutter Aziz. De gehele tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Aziz liet blijken waarom hij er vandoor gaat met de positie topscoorder van de regio, want in de tweede helft wist hij maar liefst vier keer te scoren en daarmee zette hij zijn seizoenstotaal op 27. Ook Jorn en Jeroen wisten het net te vinden, net als een speler van Roodenburg in het eigen doel. Voor Jeroen betekende dit zijn eerste treffer voor Aarlanderveen en helaas ook voorlopig zijn laatste treffer want Jeroen vertrekt na dit seizoen naar Benschop. De eindstand werd dus bepaald op 8-1. Vlak voor tijd werd Maarten onder luid applaus en een staande ovatie van het veld gehaald.

‘Ook de laatste wedstrijd hebben we niet verloren, we zijn straks in september dan ruim vijftien maanden ongeslagen in de competitie. Een fantastische prestatie van onze spelersgroep en staf. Op naar de derde klasse waarin we deze status nog even proberen vast te houden’, aldus Aarlanderveen trainer Arjen Linstra.

De selectie hervat dinsdag 18 juni de training. In de zomerperiode wordt 3 weken getraind waarna de selectie begin augustus weer definitief start met de voorbereiding voor het seizoen 2019 ?? 2020 in de derde klasse!