• Een tegendoelpunt moeten slikken door de bal tegen een tegenstander te trappen. Maico du Chatinier had dat nog nooit meegemaakt. Zaterdag veranderde dat. De doelman van Aarlanderveen ging in de fout tegen Alphense Boys, maar zag dat het een slippertje was zonder gevolgen. Door de 1-4 zege komt de titel in 4A nu wel heel dichtbij voor de Veners.

Maico du Chatinier dacht tijd genoeg te hebben om de bal het veld in te brengen nadat hij deze kreeg teruggespeeld. De 25-jarige Alphenaar had Otmane Mouhyieddine echter over het hoofd gezien en trapte de bal tegen de kleine middenvelder van Alphense Boys op. De lat leek Du Chatinier redding te brengen, maar de bal stuiterde en deed dat rond de doellijn. Scheidsrechter Heemskerk besloot dat het leer achter de doellijn was geland en wees naar de middenstip: 1-1.

Voor Du Chatinier bleek het geen dure misser, want in de slotfase liep Aarlanderveen uit naar een ruime zege. ,,Dit was iets wat je als keeper maar één keer meemaakt", zei Du Chatinier na de overwinning. ,,Ik heb het nu meegemaakt en mij zal het niet nog een keer gebeuren." De tegentreffer was een smetje op het tot nu toe uitstekende seizoen dat de doelman doormaakt. In zestien wedstrijden incasseerde hij slechts acht treffers, een gemiddelde van één doelpunt per twee wedstrijden dus. ,,De verdediging staat echt als een huis", aldus Du Chatinier.

Redding
    De keeper heeft daar een groot aandeel in. Ook tegen Alphense Boys maakte hij, op die ene uittrap na, een goede indruk. Hij straalde rust uit, maakte enkele uitstekende reddingen en stapte na negentig minuten voor de veertiende keer in zestien wedstrijden samen met zijn teamgenoten als winnaar van het veld. ,,We groeien met de week. Aan de bal worden we rustiger en we spelen situaties beter uit."

De titel ligt voor het grijpen voor de ploeg van trainer Arjen Linstra, die nog altijd ongeslagen is. Het gat met nummer 2 FC Oegstgeest is nu acht punten en de koploper heeft zelfs nog een wedstrijd te goed, komende zaterdag tegen hekkensluiter Football Factory. Toch weigert Du Chatinier zich rijk te rekenen. ,,Ons doel is om het dit seizoen beter te doen dan vorig jaar, toen we in de nacompetitie eindigden. Daarom willen we nu dus promoveren en het liefst als kampioen. Het ziet er goed uit, maar we mogen ons nog niet rijk rekenen. We moeten nog tien wedstrijden alles geven."

Toekomst
    Kampioen worden, Du Chatinier maakte het meermaals mee met zijn voorgaande club ARC. Liefst achttien jaar kwam hij voor de Alphenaren uit en werd in de jeugd meerdere keren kampioen. ,,Met de A1 promoveerden we naar de tweede divisie. In de bestuurskamer hangt een foto van dat team. Heel bijzonder." Een doorbraak in het eerste elftal van ARC bleef uit en dus koos Du Chatinier voor een overstap naar Aarlanderveen, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen. ,,Ik wilde ergens als eerste keeper ervaring opdoen en heb het hier erg naar mijn zin. Een terugkeer naar ARC? Die hebben met Aäron Balk een goede keeper in huis die nog wel jaren meekan. Voor nu is het doel om met Aarlanderveen kampioen te worden en volgend seizoen in de derde klasse uit te komen. Hoe de toekomst loopt, zullen we zien."

Bron: AD Groene Hart d.d. 28-02-2019
    Foto: Orange Pictures
    Link: https://www.ad.nl/alphen/aarlanderveen-goalie-du-chatinier-rekent-zich-nog-niet-rijk~a57cc722/