• Aarlanderveen VE1- Alphia VE2

  6 feb 2023
 • Na zes weken winterstop mochten we in een thuiswedstrijd tegen Alphia aan de hervatting van de competitie beginnen, weliswaar dezelfde tegenstander als in de heenronde, maar door een herindeling en een succesvolle lobby bij de KNVB, mochten we een klasse lager onze kunsten vertonen en door de kortere reisafstanden ook klimaatvriendelijker.

  Vandaag ontbraken door een blessures Porno en Smollie en ook TinderKarel had weer eens een feestje, maar Buur was wel van de partij, op zich logisch want Het Polderpark ligt nu op kruipafstand van zijn nieuwe onderkomen.

  De plek van Smollie onder de lat werd ingenomen door oud Alphiaan 100%Tijnus en er stond op het weiland een Lifeliner klaar voor JohnnyBGood, want zijn vorige ploeggenoten hadden nog een appeltje met hem te schillen. Aanvoerder JanvanRooy stond wederom vandaag in het hard van de verdediging, gewoon overal, kan makkelijk, toch één op één achterin.

  Vanaf het eerste fluitsignaal werd het éénrichtingsverkeer richting het Alphense doel en begon de jacht op de eerste treffer van 2023. De eerste kansen waren voor Zizou , Maus en Buur, maar in plaats van in de hoek te schieten, gingen alle ballen recht op de Alphense sluitpost af. Het enige wapenfeit aan Aarlanderveense zijde kwam door 100%Tijnus, die een terugspeelbal achter het standbeen langs net op tijd voor de doellijn kon wegschieten. Vlak voor het halfuur kwam Ton de Beer mee naar voren, nadat eerdere pogingen kansloos waren omdat de cornerballen niet voorkwamen, maar helaas zijn ziedend schot met links(!) ging rakelings over. Met nog steeds de brilstand op het bord, greep Padje in en wisselde hij @ppie voor Panna en ons voormalig wonderkind viel gedreven in en binnen vijf minuten zorgde hij voor de 1-0, nadat zijn schot eerst gekraakt werd maar bij zijn tweede poging, weliswaar via een Alphens hoofd, bolde het net.

  We gingen gesterkt door de goal op jacht naar de tweede treffer en nadat Zizou eerst een opgelegde kans had gemist, was het Panna, die na een lange rush, de bal keurig terug lag op Hatrick en zo was de 2-0 een feit. In de slotfase kreeg Alphia een grote kans, maar het was gelukkig net buitenspel, want anders hadden drie Alphiaanen een vrije doortocht gehad, zo bleef het 2-0 en gingen we aan de Thee.

  In de rust was het duidelijk dat we scherp moesten blijven want Alphia blijft een degelijke ploeg, die altijd kan scoren en dat bleek want binnen 30 seconden na de hervatting, werd de bal na uiteraard slap verdedigen, in de kruising geschoten , 2-1.

  Gelukkig waren we hierna wel wakker, want binnen 10 minuten werd de marge weer twee, toen loopwonder Maus, de bal gaf aan Panna en de 3-1 op het bord stond. De wedstrijd leek beslist, hoewel ons middenveld teveel aan aanvallen dacht, waardoor de defensie wel scherp moest blijven en zelfs een keer gered werd door Trackpik, die met een prima sliding , een dodelijke counter verijdelde. Doordat we vol op de aanval speelden kwamen er wel kansen o.a. voor Panna en Maus, maar de vierde goal bleef uit. Met nog tien minuten op de klok kwam eindelijk de definitieve knock-out, JohnnyBgood, die zonder een krasje de wedstrijd had doorstaan, gaf een iets te korte voorzet, maar door inmenging van @ppie, die een man wegtrok en een schijnhak deed, was het Maus, die scoorde, waarbij zijn goal van vorige week met het tweede , blijkbaar geen toeval was en kunnen we hopelijk spreken van een trend.

  Van de laatste goal zijn overigens beelden, gemaakt door onze media afdeling.

  Door deze zege meldden we ons in de top van de ranglijst en kunnen we weer dromen van de boerenkar. Volgende week weer een derby en nu uit tegen ARC en dat het gezegende tijdstip van 16:15.

   

  ZIE HIER DE GOAL VAN MAUS!!!