• Aarlanderveen VE1 – ARC VE1

  24 nov 2022
 • De laatste van vier thuiswedstrijden op een rij, en ik moet zeggen dat went wel,. Kunnen we de uitwedstrijden niet schriftelijk doen ? Maar goed, de gemeentelijke derby tegen de veteranen van ARC stond vandaag op de rol en normaal gesproken vinden wij ze in de onderste regionen van de ranglijst terug, maar dit seizoen staan ze keurig zevende, twee plekken onder ons, dus we waren gewaarschuwd.

  Het keurkorps van Padje was redelijk compleet, alleen Trackpik en Marinier ontbraken en dus leken we drie wissels te hebben, alleen had onze captain Jan vanRooy had een nogal wilde nacht gehad, want hij liep nog krom tijdens een poging om een warming-up te doen, helaas ondanks de inspanning van de medische staf, met het bekende rode smeersel, besloot onze penaltyspecialist dat deze overslaan een beter idee was en hij gaf de aanvoerdersband aan Ton de Beer.

  Vanaf het eerste fluitsignaal, leek deze krachtmeting veel op de vorige ontmoetingen tegen de Racing Club , die overigens in klinkende zeges werden omgezet en het was Aarlanderveen wat de klok sloeg. Het duurde ook niet lang of er kon gejuicht worden, Hatrick baande zich een weg door de defensie en gaf de weer herstelde Panna een niet te missen kans en de 1-0 stond op de borden. Na 10 minuten was dit duo in dezelfde slagvolgorde wederom verantwoordelijk voor de 2-0, toen Hatrick in zijn eentje de buitenspelval al dribbelt omzeilde en moest zelfs even wachten tot Panna riep : “ Ik ben er” waarbij hij alleen de bal over doellijn hoefde te tikken. ARC protesteerde nog even, maar zo snel is Panna niet meer dat hij voor de bal gaat staan. Tot zover geen vuiltje aan de lucht, maar net na het half uur, moest Gentile de strijd weer staken en kon Maus, die enkele minuten daarvoor gewisseld was, zijn plek innemen op de stopperpositie, maar zo gaan de wissels hard.

  Dat de dug-out in een veldhospitaal veranderde , had op het veld geen weerslag, want @ppie was attent en tekende de voor de 3-0 door de bal via de handen van de graaiende Alphense sluitpost over de lijn te tikken en hij zorgde ook voor de ruststand van 4-0, door na een hard schot van de erg actieve Hatrick, de rebound te verzilveren.

  Na de rust, waarbij wij nu met onze bakkes in de laaghangende zon mochten kijken, besloten we professioneel de wedstrijd dood te maken, waarbij we het nogal letterlijk namen, want ook aanvallend gebeurde er weinig en dat terwijl er toch een gedeelte van de A-side was achtergebleven om ons aan te moedigen.

  De keren dat ARC initiatief nam waren het de backs Uppie en 100%Tijnus, die de angel er gelijk uithaalde en na een klein half uur voetballen was Panna de status quo op het veld zat en dribbelde langs de linkerkant en gaf TinderKarel een panklare voorzet, 5-0, maar helaas zijn eerste seizoensgoal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Maar in deze wedstrijd gebeuren er veel dingen dubbel dus ook deze situatie en bij de volgende dribbel van Panna gaf hij de bal voor de zekerheid vanaf de achterlijn en stelde de topscoorder van vorig seizoen Zizou in staat nu wel de vijfde te maken en ook zijn eerste seizoenstreffer.

  In afwachting van het eindsignaal werden we toch wat slordig en moest Smollie tot tweemaal toe handelt optreden om zo weer eens de nul te houden en dit leek te slagen, maar in de slotminuut bleken we toch een stuk of drie ARC-ers over het hoofd te hebben gezien, maar ook deze 100% kans voor een leeg doel was blijkbaar te veel onze gasten.

  Zo eindigt deze wedstrijd in een regelmatige 5-0 zege en stijgen we naar de vierde plek en mogen we volgende week naar de Capitool van onze gemeente afreizen, voor de jaarlijkse krachtmeting met Alphia, die dit seizoen minder presteert en op een negende plek staat.