• Aarlanderveen VE1- Boshuizen VE1

  24 nov 2022
 • Na een weekje rust in verband met de herfstvakantie, mochten de gladiatoren weer aantreden voor een thuisduel en wel tegen het Leidse Boshuizen, een prima spelende ploeg, die ook net als onze eigen veteranen, nog even moet warmdraaien. Vorig jaar boekte we in de thuiswedstrijd nog een eclatante 6-0 zege, terwijl we in uitwedstrijd het onderspit dolven, kortom erg aan elkaar gewaagd en we kunnen aan de bak, want onze gasten hebben zelfs een ex-prof in hun gelederen, die deze keer een vrije rol achter de spitsen had.

  Vandaag waren we op Panna na, ( nog herstelde van Rijnsburg uit) helemaal compleet, dus was het vechten voor de broekjes en zeker die met XXL, want we hadden maar liefst vier wissels!

  In de inmiddels befaamde 4-4-2 variant hadden we het wel gelijk zwaar tegen een prima combinerend Boshuizen en al binnen een minuut moest Smollie voor het eerst het luchtruim kiezen om een voorzet onschadelijk te maken en niet veel later moest hij al weer reddend optreden, terwijl wij zelf nog niet echt over de middenlijn waren geweest. Na een kwartier de grootste kans van de wedstrijd en weer voor Boshuizen, toen de ex Prof alleen op Smollie af ging en vlaggenist van dienst Maus weigerde oneerlijk te zijn, maar gelukkig mislukte zijn lob volledig het doel en werd zelfs de achterlijn werd niet gehaald.

  Na een half uur kwamen we pas weer een beetje in de wedstrijd , waar met name de rechterkant van ons het zwaar had gehad. TinderKarel had op dat moment het veld al verlaten, met wederom een blessure, maar ten tijde van het schrijven van dit verslag, heeft hij zich alweer wedstrijdfit verklaart, hoewel deze bij TinderKarel meestal geen 90 minuten zijn.

  Ondanks een paar afstandsschoten van Trackpik, hadden we nog niet echt een kans gehad, maar vlak voor rust kregen we randje zestien middels een vrije trap, de ideale mogelijkheid. Ton de Beer ging achter de bal staan en zijn inzet ging over de muur richting de korte hoek, maar de bal was net te lang onderweg, waardoor de leidse keeper redding kon brengen. Hierna was het ook gelijk rust en net zo als vorig jaar wederom een 0-0 ruststand, dus het vuurwerk moest de tweede helft dan maar komen.

  In de tweede helft was na 10 minuten de eerste kans voor Boshuizen, wederom een vlammend schot van de inmiddels genoemde ex prof, maar Smollie tikte ook deze bal uit het doel en sterker nog, uit de counter die volgde, kwam de bal voor de voeten van Hatrick, die de bal hoog via de onderkant lat binnenschoot 1-0.

  Maar zoals wel vaker duurde de leiding niet lang, want uit een ongevaarlijke voorzet, werd de bal tegen Ton de Beer aangeschoten en moest Smollie voor het eerst deze middag het antwoord schuldig blijven en dus was het weer gelijk. Vanaf dat moment werd er gebikkeld en gevochten voor iedere meter en dit resulteerde in een aantal kansen, maar toen uit een voorzet, een Boshuizenspeler een volleybal-blok zette, kon de scheids niets anders doen dan een strafschop geven en met JanvanRooy achter de bal, heb je eigenlijk al een halve goal en als vanouds benutte hij deze buitenkans en stonden we weer voor. De wedstrijd was nu echt los en voor beide doelen kon er een goal vallen, en wij hadden gelukkig de hulp van ons Engeltje op de paal, maar op het moment dat onze sluitpost, een zeker lijkende goal met de “ Teen van Casillias” uit het doel hield, was het wel zeker dat Boshuizen niet meer ging scoren vandaag en in de absolute slotfase was het Trackpik die een leids been de bevrijdende 3-1 maakte en de hulp was nodig, want de bal leek op weg richting de Kerkvaart.

  Zo pakken we drie broodnodige punten en melden ons weer in de top vijf en over de inzet was vandaag geen klagen en ik moet zeggen zelden zo een correcte tegenstander gezien. Misschien moeten wel wat aandacht aan de corners geven en proberen deze niet onder de knie of richting Schiphol te geven, want onze kopspecialist Ton de Beer gaat anders niet meer mee naar voren, denk ik.

  Volgende week wederom een thuiswedstrijd tegen ARC , die tot ieders verrassing zevende staan, dus zo makkelijk als de laatste keren, zal het dus wel niet worden.