• Aarlanderveen VE1 – CVC Reeuwijk VE1 25 maart 2023

  31 mrt 2023
 • Na het demasqué van Oranje tegen de Fransen en het land in zak en as, is er toch een licht in de duisternis in deze barre voetbaldagen, namelijk de veteranen van ons aller Aarlanderveen, nog steeds zonder puntverlies en af en toe een vleugje totaalvoetbal.

  En op de zaterdagochtend was er een interessante krachtmeting op het Polderpark, de koploper tegen de virtuele koploper en dat op het vroege tijdstip van 10.00 ( alles beter dan 16:15). Ondanks het vroege tijdstip hadden we allemaal de wekkertjes vroeg gezet en waren we redelijk compleet , alleen Smollie was nog geblesseerd en ook JohnnyBGood ontbraken.

  Niet alleen Reeuwijk was onze tegenstander vandaag, ook de wind geselde het Sportpark, dus in alles een lastige wedstrijd., maar ondanks deze mailleur namen we de touwtjes in handen en was het wachten op de 1-0, maar de twee grote kansen van Panna werden allen gepareerd door de Reeuwijkse sluitpost, die deze wedstijd zou uitgroeien tot onze grootste sta in de weg. Gelukkig bleek hij toch te passeren toen Maus er een heuse solo uitgooide en zo verstandig was het afronden over te laten aan Zizou , die zo voor de verdiende 1-0 zorgde. Behalve was speldenprikken van Reeuwijk bleef de stand 1-0 tot het rustsignaal en konden we even windstil genieten van een bakkie thee.

  Na rust kwam Trackpik in de ploeg , maar nu tegen de wind in boksend en met slechts één goal marge, moesten we vol aan de bak. In de tweede helft gebeurde niet veel, behalve slecht voetbal, maar onze defensie onder leiding van Ton de Beer en Gentile stond pal en sleepte deze wedstrijd defensief over de streep, waarbij Marinier overigens uitstekend speelde als rechtsback. Trackpik, Hatrick en Jan van Rooy hadden de uitgelezen kans om de bevrijdende 2-0 te maken, maar de sterspeler van Reeuwijk hielde ook deze er miraculeus uit en op kansen van Zizou had hij ook een passend antwoord. Normaal treed er dan een voetbalwet in werking, maar soms ook niet, want in minuut 82 bediende Hatrick, Panna vanaf de achterlijn en zorgde voor de bevrijdende 2-0 en in de absolute slotfase was het wederom deze combinatie waarbij Panna zijn tweede van de middag maakte en zorgde voor een 3-0 eindstand en blijft de 100% score na de winterstop een feit en 100%Tijnus die zijn naam weer eer aan deed, hield gewoon keurig de nul.

  In de stand blijven we echter derde omdat we nu eenmaal twee wedstrijden achterlopen, maar het doek mag langzaam van de boerenkar af.

  Volgende week de uitwedstrijd tegen Oudewater, een ploeg die we normaal gesproken lager in de ranglijst terugvinden, maar dit seizoen, staan ze slechts één plaatje onder ons, dus we zijn gewaarschuwd.