• Aarlanderveen VE1 - DSVP VE1 7 maart 2020

  12 mrt 2020
 • Na drie-en-een-halve maand stond eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma. Al die tijd waren de veteranen in ieder geval thuis ongeslagen, want eind november werd RCL nog aan de zegekar gebonden. Dat was tevens de laatste zege, want in 2020 staat de teller nog op nul.

  In verband met de derby van ons vlaggenschip was de wedstrijd vervroegd naar 11:30 uur, helaas was deze wijziging niet bij onze scheidsrechter beland. Maar alsnog kon om 11:45 uur worden afgetrapt en deze was zonder de welbekende kampioenenmakers, want zij waren een weekendje weg en Lachouffe mocht uiteindelijk toch niet mee.

  Padje had met Jos, Poul en Migeilovic wel prima vervangers geleverd en het gemis van topscoorder Panna moest worden opgevangen door de tandem GertAZ en Karel. Tot zover de goede bedoelingen, want binnen een minuut stond Aarlanderveen al achter. Gentile speelde een gevaarlijke breedtebal die werd opgepikt door de gasten en het schot dat volgde kon Smollie nog op de paal tikken. Echter, in rebound was hij kansloos en met secondeteller van het gerepareerde scorebord op 59 kon het speelplan in principe weer in de prullenbak.

  Maar de gasten waren feller en fitter. Of het kwam door het voorjaarszonnetje of niet, de veteranen speelden weer vol op de ‘aanval/tweevingers-in-de-neus-spel’ en dat kon deze wedstrijd echt niet. Een afgeslagen corner werd binnen de 10 minuten genadeloos in de kruising gejaagd en niet veel later werd het team weg gecounterd en stond het na 10 minuten 0-3. De onmacht van Aarlanderveen werd nog het beste weergegeven door Appie, die geheel tegen zijn natuur een tegenstander van achter aantikte. Ondanks zijn doodskreet, bleek het toch wel mee te vallen en gelukkig toonde de scheids clementie. Voor rust werd het nog 0-4 toen een bekeken schot via de vingertoppen van Smollie en de binnenkant van de paal binnenviel. 

  In de rust werden de statistieken nog even bijgepast. Aarlanderveen wist geen enkel schot tussen de palen te krijgen, dus dit was in ieder geval de opdracht voor het tweede bedrijf. En er moet worden gezegd dat Karel de enige met een voldoende was. In de rust kwam kampioenmaker Lachouffe binnen de lijnen en ook Uppie, die ervoor nog een wedstrijd gefloten had, nam de linksbackplaats over van Gentile.

  Het tweede bedrijf begon weer met goede bedoelingen, maar ook nu scoorden de gasten in de eerste minuut naar de hervatting en wederom via de binnenkant van de paal. Gelukkig gebeurde ook iets positiefs. Een prima counter vanuit een corner tegen werd na een combinatie van Lachouffe, Appie en Jan van Rooy, door laatstgenoemde met een mooie stift tot doelpunt gepromoveerd. Zo ging het eerste schot op doel er gelijk in, dat moet Aarlanderveen vaker doen.

  DSVP scoorden nog de 1-6. Hierna was het aan de onverzettelijkheid van Jos te danken dat de schade beperkt bleef. Zo kabbelde de wedstrijd voort, tot 10 minuten voor tijd de score nog verder opliep door onder andere een eigen goal van Uppie en een benutte strafschop na een foutje van Smollie. Gelukkig bleef het net onder de tien en ‘moeten we deze wedstrijd snel vergeten’.

  Zaterdag spelen de veteranen weer uit tegen het technisch sterke Forum Sport. Zij hebben in de afgelopen wedstrijd de nummer twee (Semper Altius) verslagen en waren ook thuis bij Aarlanderveen met 1-10 veel te sterk, dus we hopen dat het snel 16:15 uur wordt.