• Aarlanderveen VE1 - Oudewater VE1 2 december

  8 dec 2023
 • Op deze koude winterdag met in de ochtend nog de bevroren rijp in de Aarlanderveense polder, regende het afgelastingen in de regio, maar onze kunstmat, die veel weg had van ijsbaan vandaag, was toch het toneel voor de competitiewedstrijd tegen de ploeg uit de Heksenstad, die ons dit jaar nog geholpen had om de felbegeerde titel binnen te halen. Op TinderKarel en gebroeders Vijfje na waren wij compleet en om klokke half drie, floot alleskunner Aardbei voor het eerst op zijn fluit en hopelijk zijn eega later op de avond.

  Ondanks dat de temperatuur rond het vriespunt lag, hadden enkele van onze spelers toch gekozen om gewoon met korte mouwen te spelen, even een korte short out naar deze bikkels. Oudewater dit seizoen in tegenstelling tot vorig jaar spelend in de onderste regionen , had wel een positieve wedstrijd instelling, want vaak word de bus geparkeerd tegen de Galacticos , maar Oudewater, gaf volop gegenpressung op onze verdediging. Dit leidde binnen vijf minuten tot de openingsgoal, waarbij Maus de counter opzette en vlak voor de achterlijn de bal met een uiterste krachtinspanning in de verre hoek schoot 1-0. De goal keek een beetje op de goal van Mrrco van Basten op een avond in juni te Hamburg. De marge werd in de eerste tien minuten nog verdubbeld toen Maus, die als een van de weinige niet leek mee te de doen aan de uitvoering van “ Bambi on Ice”, Hatrick simpel de 2-0 schonk.

  Oudewater bleef volharden en kregen zijn eerste grote kans, maar in twee instanties kon Smollie redden.

  Na 20 minuten kregen we een vrije trap even buiten de zestien en @ppie besloot deze maar gewoon op te eisen en dat was niet onverdienstelijk, want via een Oudewaters hoofd, ging de bal over de doellijn, 3-0. De Veense motor kwam op toeren en het gaspedaal werd verder ingedrukt, aanvoerder Jan van Rooy tikte nog voor het half uur de vierde goal binnen en kon even later ook nog de vijfde aantekenen, maar zijn inzet ging over de kruising. De mooiste goal van de middag kwam echter bijna volledig op het conto van Maus, die een schitterende hoge voorzet gaf op Zizou en onze prima donna kopte deze in zijn kenmerkende stijl, volledig los van de grond en slaan met het hoofd, ongenadig hard tegen de touwen 5-0.

  Toch sloop er in de slotfase wat nonchalance in het spel en Oudewater profiteerde van deze onoplettendheid, en de 5-1 was een feit, en onze defensie werd voor het eerst sinds ruim 225 minuten weer eens gepasseerd. Vlak voor rust deed JanvanRooy, nog een duit in het zakje en zo gingen we met een comfortabele 6-1 voorsprong de rust in en werd hij uit voorzorg gewisseld.

  Nadat we de warme kleedkamer verlieten voor de tweede helft, hoopten we weer snel terug te zijn in de kleedkamer, want buiten was de temperatuur inmiddels onder nul gezakt om over de gevoelstemperatuur maar niet te spreken.

  In de tweede helft wilde we zo min mogelijk energie erin steken en lieten de bal aan Oudewater en de eerste kansen waren ook voor de gasten, maar echt gevaarlijk werd het niet. Toen wij na tien minuten ook maar eens over de middenlijn kwamen was het gelijk raak en @ppie speelde de keeper in een 1 op 1 door zijn benen en de 7-1 was een feit. Dit bleef het spelbeeld en wij bleven een prima rendement houden en Tijnus, in de tweede helft een paar linies naar voren speelde, schoot de bal via de binnenkant van de paal in het doel 8-1. Hierna begon het grote missen en we verzuimden nu we de kansen af te maken en uit een prima aanval maakte Oudewater de 8-2. Met nog een kwartiertje te gaan, zouden beide ploeg nog eenmaal scoren en Porno tekende voor de 9- 2, maar de het slotakkoord was voor onze gasten en zo stond er 9-3 na 90 minuten op het scorebord, alleen zat het publiek bij de open haard en wij zouden snel dit voorbeeld volgen, hoewel ook Oudewater een prima derde helft speelde.

  Door dit resultaat blijven we op een derde plek, met slechts 1 nederlaag en louter overwinningen, er zijn ook competities waar je dan bovenaan staat, maar niet deze in ieder geval. Volgende week zouden we tegen het nog ongenaakbare koploper Perkouw spelen, maar deze wedstrijd wordt na de winterstop gespeeld, zodat we over twee weken nog één keer in actie komen thuis tegen Moerkapelle.