• Aarlanderveen VE1 - Rijnstreek VE1 20 mei 2023

  26 mei 2023
 • Voor het laatst dit seizoen moet uw reporter de ganzenveer in de pot oost-indische inkt dopen om de gebeurtenissen van de veteranen toe te vertrouwen aan het papier, maar aan inspiratie geen gebrek, want het was weer een memorabele voetbalzaterdag voor de Galacticos.

  De vedettes van weleer hadden nog kans op het hoogste trede van het podium en omdat er sowieso een afsluitende barbecue was gepland, tussen het drankbacchanaal door, hadden we voldoende man waaronder de supersubs Buur en Lachouffe.

  Rijnstreek vinden we terug op de vijfde plek en was samen met ons de enige ploeg die punten wist af te pakken van de huidige koploper Linschoten, dus we waren gewaarschuwd en betraden de arena dan ook in een ijzersterke opstelling. Na de fase van het aftasten bleken de ploegen toch redelijk aan elkaar gewaagd en het was Rijnstreek die verrassend de leiding nam, nadat de spits door matig ingrijpen van ons, de bal op Zlatan-achtige wijze achter de aan de grond genagelde Smollie deed belanden. Misschien was dit net het zetje wat we nodig hadden, want binnen een minuut was het Hatrick die voor de gelijkmaker zorgde. 

  Hierna trapten we het gaspedaal in en het regende kansen maar,  of sluitpost had een antwoord of het vizier stond niet op scherp, maar voor een nog leuker feestje was wel de winst wel noodzakelijk vandaag . Toch viel de 2-1 nadat onze aanvoerder , deze keer opererend vanaf zijn vertrouwde linkerkant met uiteraard het kalk aan zijn schoenen, de snelste autoverkoper van Nederland bediende en laatstgenoemde zorgde met zijn tweede treffer van de middag voor de verdiende 2-1. Omdat we nou eenmaal graag naar voren voetballen, gingen we op zoek naar de derde goal, maar LaChouffe , die ook nog nooit een kampioenswedstrijd verloren had, teisterde de paal met zijn harde schot en ook kansen van Panna, Buur en Hatrick hadden niet het gewenste succes. Smollie moest nog even handelend optreden en had niet veel later geluk, toen hij met ‘ Los’ roepen ook echt los bedoelde, dus met de 2-1 voorsprong gingen we de rust in.

  In de rust hadden onze gasten nog even de sterkste actie van de wedstrijd, door even in de rust wat powerfood te bestellen en zo voor zweet bij de kok van dienst Ingo te zorgen, door 18 broodjes bal te bestellen, strakke actie mannen.

  In de rust werd er druk gewisseld bij ons en we zouden de tweede helft de wind iets meer mee hebben, dus wellicht gaat dat helpen. Met invalbeurten van Ton de Beer en JohnnyBgood, steeg ook de gemiddelde leeftijd flink, maar Ton de Beer , bracht toch een snufje Mourinho om de wedstrijd hoe dan ook over de streep te trekken en aangezien Ton bij de wedstrijden waar we een 2-0 voorsprong uit handen gaven al was gewisseld, zou dit best wel eens waar kunnen zijn. De wedstrijd kabbelde rustig voort en na twintig minuten was het een handsbal van Rijnstreek, waar echt geen discussie over was die ons een buitenkansje gaf. Op dat moment was Mister 11 meter aan het vlaggen, maar onze topscoorder Panna vroeg of hij toch niet even het veld in wilde, maar hij gaf de verantwoording gewoon aan het voormalige wonderkind. De elfmeter werd feilloos benut en zo kwamen we op een geruststellende 3-1 voorsprong. Tien minuten later was het een diepe bal van Ton de Beer , die voor @ppie net te diep leek, maar door een fenomenale aanname, speelden hij zich vrij en gaf onze ingevallen aanvoerder, ook wel bekend als de Beul van Linschoten, een niet te missen kans en zo kwamen we op 4-1 en leek de buit binnen. De invalbeurt van @ppie was trouwens lesmateriaal qua wedstrijdmentaliteit voor de toekomstige cursussen in Zeist. 

   

  Rijnstreek , gewoon een prima ploeg en leuke tegenstander, had wel die beschikking over een hele handige spits en Uppie en Marinier hadden er hun handen er aan vol en hij zorgde met een acrobatische beweging, waarbij menigeen zijn hamstring zou afscheuren voor de 4-2 en amper twee minuten later met een verdekt schot voor de 4-3 en de spanning was weer terug en dat met nog tien minuten op de klok. Op het polderpark hield iedereen zijn adem in, maar gelukkig kwam al snel de bevrijdende goal, want Jan van Rooy, die een familietraditie hoog hield van beslissend zijn in kampioenswedstrijden, scoorde op aangeven van Buur , de 5-3 en n de slotfase kwam hier geen wijziging meer in al raakte Panna, met een lepe lob nog wel de lat en zo deden we wat we moesten doen en wonnen en waren in ieder geval voor twee uur kampioen omdat de concurrent nog moest beginnen aan de wedstrijd en die moesten winnen.

   

  In de kleedkamer werd TinderKarel bekroont met de ‘ Man van Glas’ bokaal , voor de speler die het meeste is geteisterd door blessureleed en die bestond uit een gegraveerd glas en geschikt voor zijn favoriete drankje en hij had er al rekening mee gehouden, want hij het een flesje Malt Whiskey in zijn eigen knapzakje meegenomen en de prijs werd veelvuldig gebruikt. 

  Topscoorder werd Panna met 19 goals en de gedeelte topscoorder van vorig jaar , Hatrick en Zizou, kwamen tot respectievelijk 15 en 13 goals.

  JohnnyBGood , de ene kampioenenmaker is de andere niet, hield het bij dit éné seizoen , omdat zijn lijf langzaam aan de noodrem trekt, dus hierbij dank voor je positieve bedrage en je mag juichend de kantine van Alphia in.

  Na zo een twee en een half uur onze vochthuishouding op peil houden , gingen we toch maar eens een belletje plegen naar Oudewater, waar wij zelf met de grootst mogelijke moeite op een woensdagavond, een 2-3 zege uit het vuur wisten te slepen, dus het was sowieso niet makkelijk voor de andere titelpretendent. En het was een positief bericht, degene aan de andere kant van de lijn meldde zelfs dat de enige goal van de wedstrijd, een mooie goal en een goal was van de thuisploeg. Maar niet te hard juichen, want eerst even checken, want de oudere onder ons kennen nog het verhaal van Schalke, de vier-minuten Meister, waarbij iemand riep dat Bayern had verloren, maar uiteraard op zijn Duits nog even gelijkmaakte en voor een redelijk dompertje zorgde in Gelsenkirchen.

  Nadat er door Buur nogmaals gebeld werd naar de Heksenstad, ververste de KNVB app en was het dus echt waar en met 8 overwinningen , 3 gelijke spelen en 0 nederlagen, pakken we de titel en ik mag wel zeggen , verdiend. Normaal is er bij ons zelfvertrouwen genoeg en zeker bij uw reporter, maar we hadden geen schaal voorhanden , dus werd onze oude schaal van vier seizoenen terug van de muur getrokken en begon het feest pas echt , alleen voor de foto’s waren we niet meer in tenue en zelfs enkele spelers waren al niet meer in Aarlanderveen. Er werd zelfs zo hard gefeest dat onze oude schaal het begeven schijnt te hebben, dus zal er snel een fonkelnieuw exemplaar te bewonderen zijn, bij onze stamtafel. 

  Rest mij nog onze allerbeste leider te bedanken, want zelfs Tottenham trok aan hem, maar met een nieuw pak hebben we hem weer over te streep getrokken, voor nog een jaartje voetbalgeluk.

  Nu gaan we genieten van welverdiende zomerstop en over een paar maandjes zullen we onze kunsten weer vertonen op hopelijk nog steeds een echte grasmat.