• Aarlanderveen VE1 – Sportlust ‘46 8 april 2023

  12 apr 2023
 • Op het Polderpark was het op deze zonnige Paaszaterdag een drukte van belang, dranghekken, spandoeken, het leek wel het tentfeestweekend , maar het was voor ons gewoon de inhaalwedstrijdtegen Sportlust’46. De veteranen zijn nog foutloos in de competitie en Sportlust heeft vier punten bij elkaar gesprokkeld, dus mocht er met potlood langzaam een eentje worden ingevuld op het totoformulier.

  Voordat we op het voor ons ongewone tijdstip van 12:00 mochten aftrappen, even de bijzonderheden vooraf. Porno was een weekendje weg, loopwonder Maus en TinderKarel waren geblesseerd en Smollie kon eindelijk zijn eerste minuten van 2023 maken. Coach Padje had verder nog de beschikking over IntraJos, die het vandaag mocht proberen op de zes.

  Nadat we aftrapten volgde er een lange rondo en binnen vijf minuten scoorde Zizou de 1-0 , niet veel later werd een uitstekende corner van Panna op de slof genomen door IntraJos en de 2-0 was een feit. De Siamese tweeling Zizou en Panna zorgde ook voor de 3-0, en binnen 18 minuten tekende de zeer actieve Panna voor de 4-0 en leek het een probleemloze middag te worden. Hierna lieten we een beetje de teugels vieren en kwam Sportlust ook in de wedstrijd, maar dit leidde slechts tot één kans, die door Smollie werd gepakt. Voor rust waren we nog een aantal 100% kansen voor IntraJos ( overgeschoten vanaf de doellijn), Zizou en Trackpik, maar de teller stokte zodat we enigszins mopperend gingen rusten ondanks de ruime voorsprong.

  Na rust waren we gelijk scherp en trapten gewoon voor de tweede keer af en binnen 10 minuten was het IntraJos die een harde voorzet van Panna kon inglijden. Panna maakte het half dozijn vol en nadat JanvanRooy hard op de lat schoot tekende Trackpik voor de 7-0. Bij de 8-0 gaf 100% Tijnus een wereldpass van 50 meter op IntraJos die zijn derde van de wedstrijd maakte. Hatrick zorgde na een scrimmage voor de 9-0 , waarna het reeds aanwezige publiek om 10-10-10 begon te roepen en deze lokroep werd gehoord door Zizou die zorgde voor de 10-0 eindstand. In de slotminuut nog een hachelijk moment toen een Sportlust speler, Ton de Beer en Smollie vochten om de bal en laatstgenoemde al dan niet met een handje, al winnaar uit de strijd kwam. De scheids floot direct af en wij konden beginnen aan een lange derde helft.

  Door dit resultaat winnen ook wedstrijd nummer vijf , maar omdat we nog twee wedstrijden achterlopen blijven op de derde plek en staan voor de beslissende weken, want woensdag spelen we de inhaalwedstrijd tegen de nummer vier Oudewater, zaterdag wacht de koploper Linschoten en volgende week wederom een kraker tegen de nummer twee Koudekerk. De titelstrijd lijkt te gaan tussen Linschoten, Koudekerk en ons , dus binnen twee weken weten we meer.