• Afgelopen zaterdag stond de derby thuis tegen S.V. Zevenhoven op het programma. Vorig jaar verloor Aarlanderveen op hetzelfde veld onverwacht met 2-3. En aan het begin van het seizoen troffen we elkaar in de RTV Bokaal finale, welke in een gelijkspel eindigde en Aarlanderveen zich na de strafschoppenreeks de winnaar van de RTV Bokaal mocht noemen.

De strakke wind op het veld maakte het voetballen er voor beide ploegen niet makkelijker op. Het was Zevenhoven die vrij snel de diepte op zocht, maar veel ballen waaide relatief rustig het strafschopgebied van Aarlanderveen in waarna keeper Maico du Chatinier deze ballen kon stoppen.

Na verloop van tijd maakte Aarlanderveen het spel en creëerde ook de nodige kansen, maar de keeper van Zevenhoven hield knap zijn goal schoon. Na een half uur gaf Mike Busse de bal schitterend met zijn linkerbeen voor waarna Aziz el Bouazatti de 1-0 kon aantekenen.

Na de rust veranderde er niet veel. Aarlanderveen vergat echter door te drukken waardoor de 1-0 op het bord bleef staan. Na 75 minuten nam Zevenhoven wat meer risico’s om de 1-1 te forceren en kreeg ook een reuze kans. Keeper Maico du Chatinier wist de bal schitterend uit de benedenhoek te pakken. Uit de aanval die volgde maakte Aziz el Bouazatti aan alle onzekerheid een eind en scoorde de bevrijdende 2-0.

Trainer Arjen Linstra heeft na afloop de verdediging en keeper Maico du Chatinier geroemd die eigenlijk maar 1 echte kans hebben weggeven. Verder heeft het hele elftal hard geknokt voor het resultaat onder lastige weeromstandigheden. Linstra vond het jammer dat de wedstrijd niet sneller op slot werd gegooid omdat SVA dat, zeker gezien het spelbeeld, wel verdiende.

A.s. zaterdag speelt Aarlanderveen uit tegen FC Oegstgeest, de nummer 2 van de ranglijst . Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.