• Afgelopen zaterdag reisde Aarlanderveen af naar Zoeterwoude voor de wedstrijd tegen V.V. Meerburg, die twee jaar geleden zondag tweede klasse speelde.

In de eerste helft begon Aarlanderveen goed, nam initiatief en bepaalde het tempo. Na 28 minuten spelen wist Meerburg echter voor de tweede keer bij de zestien van Aarlanderveen te komen en kreeg prompt een vrije trap waaruit het eerste doelpunt werd gescoord. Aarlanderveen speelde hierna even wat minder voetbal waar de eindpass vaak ontbrak maar kreeg ook een vrije trap. Reau is de man die de gelijkmaker scoorde via een zeer fraaie vrije trap en daarna kon met 1-1 worden gerust.

Aarlanderveen besliste na de rust in zeven minuten de wedstrijd met wederom een doelpunt van Reau en de 1-3 wist Jorn te scoren. Na opnieuw een treffer van Jorn en een onhoudbare strafschop van Elias konden de groenwitten met een 1-5 overwinning huiswaarts keren.

Hoofdtrainer Arjen Linstra na afloop: ‘In de eerste helft hebben we een te traag spelend Aarlanderveen gezien, maar na de rust liep het een stuk beter en besliste we de wedstrijd binnen zeven minuten. Uiteindelijk was de overwinning dik verdiend. We kunnen nu een paar dagen gaan genieten van de overwinning en dan kan vanaf dinsdag de focus volledig op Oegstgeest.’

Mogelijk kan Aarlanderveen a.s. zaterdag voor het eerst in de clubhistorie kampioen worden maar dan moet er wel van FC Oegstgeest worden gewonnen en Alphense Boys moet punten laten liggen thuis tegen Roodenburg. De wedstrijdsecretaris Marco Hijman is in overleg met de KNVB en Oegstgeest om de wedstrijd gelijktijdig met Alphense Boys om 15.15 uur te laten aanvangen. Later deze week meer informatie hierover op de website.

Maar zet aanstaande zaterdag sowieso in de agenda. De mannen van Aarlanderveen 1 kunnen jullie steun en support goed gebruiken in hun mogelijke kampioenswedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie FC Oegstgeest.