• Kersvers kampioen Aarlanderveen heeft zijn ongeslagen status na de wedstrijd van zaterdag weten te behouden. Dat ging niet gemakkelijk, want tegenstander Floreant was nog in de race voor de derde periode. De uitploeg uit Boskoop was aanvallend maar niet sterk genoeg om een vuist te kunnen maken, ondanks de numerieke meerderheid in het grootste deel van de tweede helft.

De wedstrijd werd erg sportief aangevangen want de spelersgroep van Floreant maakte bij het betreden van het veld een erehaag voor de Aarlanderveners. De aanvoerder van Floreant had ook een bos bloemen bij zich om hun felicitatie over te brengen. Erg attent en dit werd door de selectie, technische staf en bestuur van S.V. Aarlanderveen erg op prijs gesteld.

In de eerste twintig minuten wisten beide ploegen geen enkel schot tussen de palen te krijgen. De harde wind speelde ook niet bepaald mee. Een slap rollertje van Lekan was de eerste poging. Hierna kreeg Aarlanderveen een strafschop door een individuele actie van Aziz. Hij werd onreglementair gestuit waardoor de jonge, maar goed leidende arbiter naar de stip wees. Elias bleef koelbloedig en schoof het leer buiten bereik van de doelman in het doel: 1-0.

Aarlanderveen begon beter te combineren, gesterkt door deze voorsprong. Maar ondanks het veldoverwicht van dat moment wist het geen van de 4 opgelegde kansen te benutten waardoor er een magere 1-0 werd gerust.

De eerste tien minuten na rust gebeurde er meer dan in de gehele eerste helft. Binnen een minuut stonden beide partijen weer gelijk na een vlotte Boskoopse aanval: 1-1. Drie minuten later herstelde Aziz de verhoudingen na een prachtige combinatie door de bal tegendraads in te schieten: 2-1. Het duel werd grimmiger en de scheidsrechter moest alle zeilen bijzetten om alles in goede banen te leiden. Dat lukte maar gedeeltelijk. Een reactie van Sallem, nadat er een overtreding op hem werd begaan, werd direct met rood bestraft en even later liepen de Aarlanderveense protesten dermate hoog op dat er tweemaal geel (dus opnieuw rood) voor Fahri werd getoond. Hierdoor kwamen de groen-witten met negen man te staan met nog vijfentwintig minuten op de klok.

Daarna was de thuisploeg met negen man eigenlijk in de omschakeling gevaarlijker dan de elf spelers van Floreant. Aarlanderveen creëerde meer kansen en er werd hard gewerkt, ook zonder bal. Met een 2-1 op het scorebord floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Arjen Linstra na afloop van de wedstrijd: ‘Ik was behoudens de eerste twintig minuten zeer tevreden over hoe wij de winst pakte in deze wedstrijd. Een diepe buiging voor de negen spelers en invallers voor hun beleving, inzet en hoe ze de wedstrijd uitstekend uitspeelde tegen elf. De rode kaarten zijn wel een smet op deze middag, dat is Aarlanderveen onwaardig. Als wij straks in de derde klasse spelen, kunnen we dit absoluut niet gebruiken.

A.s. zaterdag speelt Aarlanderveen thuis op Polderpark tegen V.V. Koudekerk uit het gelijknamige dorp. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt.