• Alphia VE2 - Aarlanderveen VE1

  24 nov 2022
 • Op deze gure zaterdag, waarbij de meeste kinderen in de ban zijn van een man met een staf, mochten we weer eens een uitwedstrijd spelen, maar gelukkig niet ver, want binnen de gemeentegrenzen stond de derby tegen Alphia op het programma. Het was vandaag trouwens weer ouderwets puzzelen voor coach Padje want er ontbraken vanwege blessures Janvan Rooy en Gentile en door andere verplichtingen misten we de doelpuntenmachines Trackpik en Hatrick. Gelukkig konden we Remco en Boertje lenen, want het nogal ambitieuze tweede elftal hoefde weer eens niet te ballen.

  Ook niet aanwezig was de “ Elefant in the Room” want JohnnyBgood, was op last van de lokale autoriteiten in een Safehouse geplaatst , want naar het schijnt werd hij niet met open armen ontvangen door zijn oude ploegmaten. Toch maar eens navragen of wij geen 25 zilverlingen hebben betaald.

  De scheidsrechter besloot iets eerder te beginnen, want op deze donkere dagen voor kerst, is het echt om 16:30 al donker en iets meer zuivere biertijd zijn wij altijd voor. De beginfase was vooral balbezit van ons en een terugplooiend Alphia en na de eerste speldenprikken leek het een kwestie van tijd voordat wij de leiding zouden nemen, maar door het wederom vroeg uitvallen van TinderKarel moest wel gelijk onze gehele bank ingezet worden en 100%Tijnus nam de plaats in de spitspositie. ( TinderKarel neemt overigens wel de leiding in het Man van Carglassklassement ) Dit bleek een gouden greep van onze meestertacticus want binnen twee minuten stelde Panna de voormalige sluitpost van Alphia 1 in staat de 1-0 te maken. We gingen hierna gewoon door en uit een snelle omschakeling was het Zizou , die weer op zijn vertrouwde “10” positie stond, die Maus een niet te missen kans gaf en ze scoorde Maus weer eens na wat doelpuntloze jaren, 2-0. Voor rust leek de wedstrijd wel beslist te zijn , want Remco speelde randje zestien 100%Tijnus aan en hij plaatste de bal met een bekeken schot in de verre hoek en zo werd de gehele doelpuntenproductie verzorgd door de voormalig ‘ Kampioenenmakers’.

  In de rust was Porno inmiddels op het sportpark aangekomen, zodat hij de plek in kon nemen van Uppie, die op zijn beurt de vlag weer overnam van Padje.

  In de tweede helft sloop er toch weer wat gemakzucht in de ploeg en zeker nadat @ppie met een schitterende schaar richting de achterlijn snelde en Zizou een panklare voorzet gaf , waarbij laatstgenoemde de bal wel heel erg hard inschoot en tekende voor de 4-0.

  Nu wilde echt met zo min mogelijk energie richting het eindsignaal en dus qua kijkspel zakte het niveau naar het niveau van de gevoelstemperatuur en de meeste toeschouwers zochten hun heil dan ook maar in de warme kantine.

  Uiteraard bleef dit niet ongestraft en uit een corner, kon de , tot ieders verrassing , vrijstaande kleine spits voor de 1-4 tekenen en was de maagdelijke reeks van Smollie voorlopig weer ten einde. Maar nog voordat Alphia dit een vervolg kon geven, was het Remco, die bij de cornervlag, de bal slim ingooide, naar de op de achterlijn wachtende Panna en hij gaf de bal aan zijn mattie Zizou , dus was de marge weer vier.

  In de laatste 20 minuten bracht Alphia nog een gevaarlijke spits in die, na slap uitverdedigen voor 2-5 zorgde, maar gelukkig in het restant van de wedstrijd vond hij meerdere keren Smollie op zijn weg zodat we weer drie punten aan ons totaal toevoegen en ons nu zelfs weer melden in de top drie.

  Volgende week onze voorlaatste thuiswedstrijd van het jaar en wel tegen de kampioen RCL, die nu ook weer soeverein bovenaan staan, dus het zal wat secuurder moeten, willen we ook hier een goed resultaat halen. Volgende week zaterdag om 16:15 weten we meer na de krachtmeting van oude en de nieuwe kampioen van de tweede klasse.