• Column 1 “De Pen”

  27 aug 2021
 • Wat een Jaar!

  We weten allemaal wat voor jaar we achter de rug hebben maar wat gebeurd er veel in zo’n jaar. Wat is het eigenlijk mooi om te zien wat er in zo’n jaar veranderd maar ook wat er allemaal gelukkig het zelfde blijft.

  Het enthousiasme van de vrijwilligers bleef gelukkig het zelfde. De club vrijwilligers die doordeweeks alles weer schoonmaken, repareren of het onkruid van ons hoofdveld afhalen bleef gelukkig iedere week weer bij elkaar komen. Ook de jeugdtrainers hebben de jeugd met veel plezier training gegeven. Ik weet hoe moeilijk het soms is om zonder een competitie de trainingen toch leuk te houden.

  Gelukkig is er ook veel veranderd in dit jaar. Neem bijvoorbeeld de groep sfeerbeheer die in plaats van evenementen in de kantine opeens ook online actief waren. De Loterij, Vaderdag actie en oliebollen verkoop waren een groot succes. Ook nu deze groep weer bezig is met evenementen in de kantine te organiseren proberen zij ook online actief te blijven, zoals deze column.

  Ook is de trainer van ons vlaggenschip nieuw. Ik heb in de tussentijd wat trainingen en wedstrijdjes kunnen bekijken en ik begin al zin te krijgen in het nieuwe seizoen. Hoe fijn is het om straks gewoon weer langs de lijn te staan als we tegen één van onze buren moeten voetballen. Supporters weer naast elkaar hangend tegen het hek en op één of andere manier toch een hele andere wedstrijd zien, zal het komen omdat ik een groen wit brilletje op heb en hij een oranje of een blauw witte?

  Kan de voorzitter van onze oosterburen de kantine bij ons weer sluiten omdat het wel erg gezellig is. Of blijft het complete team uit Leiden ook dit jaar weer lang in de kantine hangen omdat we ons Aarlanderveens Oktoberfest hebben in de kantine.

  Dat is het mooie aan de derby’s in onze klasse. Jammer dat de KNVB in het beker toernooi hier anders over denkt. We beginnen gelukkig met een thuis wedstrijd tegen GSV. De twee beker wedstrijden daarna zijn tegen vv ’s-Gravendeel en Zuidland. Als je toch wil gaan kijken, deze verenigingen liggen dus naast Dordrecht en de andere naast Hellevoetsluis op slechts 50 en 60 minuten rijden van ons Polderpark. Ik hoop dat we elkaar weer snel zien of bij een jeugdwedstrijd of bij het eerste. We hebben jullie allemaal weer nodig om er een mooi jaar van te maken. Zowel als vrijwilliger of als supporter.

  Hopelijk tot snel, Jeroen Hendriks