• Column 2 "De Pen"

  9 sep 2021
 • Het is weer zo ver. Na al die weken niet te weten wat te doen op een zaterdag, is deze zaterdag weer volledig ingevuld. De eerste van vele bardiensten begint. Het is natuurlijk weer veel te vroeg om naar de kantine te gaan, maar dat zou ook kunnen liggen aan het tijdstip van de vrijdagavond ervoor.

  Half 9 stipt, de kantine wordt geopend en de bardienst begint. Alles opstarten en beginnen met een bakje koffie. Langzaam komt de jeugd één voor één beginnen om zich te verzamelen voor hun wedstrijden van straks. Dat was ook zo, kinderen kunnen met elkaar in de ochtend heel veel geluid maken. Nog maar een bakje koffie dan.

  Het is allemaal weer even wennen, bijna de kleedkamers vergeten open te doen. Gelukkig wordt dat precies op tijd nog bedacht. Limonade voor in de rust, misschien ook handig op dat voor de rust klaar te zetten. Klinkt alsof alles op rolletjes loopt. Wat is de beste tijd voor de koffie om op te gaan? Juist, dat is in de rust als de ouders ook een lekker bakje koffie willen. Daar gaan we dan, hoe werkte het ook alweer. Gelukkig was de koffie binnen een paar minuten weer bij gevuld en kon iedereen genieten van de koffie.

  10:00 uur Marjolein en ik worden gebeld of we toch om 11:00 uur onze tenniswedstrijd willen spelen in Zevenhoven. Gelukkig hebben we met zijn 3e bardienst en vindt Cynthia het niet erg om deze alleen af te maken, onze topper.

  Traditiegetrouw kom ik enkele minuten na de aftrap aan bij de wedstrijd van het eerste. Je zou kunnen zeggen, een soort bijgeloof. Met dat ik aan kom rijden wordt het eerste doelpunt gemaakt. Met 4 minuten staat het al 1-0. Je zou verwachten dat er nu een super mooi verslag komt van de wedstrijd van het eerste, want vrouwen kunnen immers twee dingen tegelijk. Bijpraten met elkaar en voetbal kijken. Dat is dus niet het geval. Het aantal doelpunten dat ik daadwerkelijk heb gezien is waarschijnlijk op twee handen te tellen. Toch jammer dat er bij live voetbal geen herhaling te zien is. Mochten jullie wel een verslag willen lezen van de wedstrijd staat deze al op de site.

  Het voetbal seizoen is echt weer begonnen. Op zaterdag langs de lijn, met elkaar slechte verhalen en grappen vertellen. Veel borrels drinken, laat naar huis en de volgende dag denken volgende week ga ik het echt anders doen!

  Mochten jullie nu denken zaterdagochtend bardienst dat is iets wat ik ook wil meemaken. Wij zijn altijd nog opzoek naar mensen die af een toe een zaterdagochtend achter de bar kunnen staan. Het is niet alleen maar staan en koffie zetten er kan natuurlijk ook bij de jeugd gekeken worden.

  Enthousiast geworden, stuur een mailtje naar: secretaris@svaarlanderveen.nl 

  Zie jullie snel weer, Leonie