• CVC Reeuwijk VE1- Aarlanderveen VE1 14 oktober 2023

    20 okt 2023
  • Op wedstrijddag nummer drie mochten de Vets naar Reeuwijk om het op te nemen tegen de nummer vijf van de ranglijst CVC Reeuwijk. Op voorhand een lastigere wedstrijd dan de twee voorgaande, maar gesteund door de rentree van Smollie , waren we op Panna en TinderKarel na compleet. Het vroege tijdstip van 12:30, zorgde er wel voor dat we in een ander ritme zaten, maar kregen er twee uur zuivere biertijd voor terug.

    Om een op zich het toch wel prima kunstgrasveld ( ja , u leest het goed, de reporter is een stukje opgeschoven in de kunstgrasdiscussie) , begonnen we ouderwets slap aan de wedstrijd en ook nieuwbakken veteraan Eddy Bouwmans deelde op de rechtsbackpositie mee aan de malaise en na amper twee minuten kwam er al een spits alleen op Smollie af, maar onze doelman , die sinds de kampioenwedstrijd van mei in de zomerstand stond, kan deze grote kans voor de thuisploeg onschadelijk maken. Na ongeveer tien minuten stonden onze poppetjes eindelijk weer op de goede plaats en ook ons positiespel leek weer op voetbal. Het gevolg was dat in de 15e minuut gelegenheidsspits Jan van Rooy , een zwakke bal van de Reeuwijkse verdediging af kon straffen 0-1. Hierna kregen we meer kansen met onder andere Zizou en Trackpik, maar de prima keeper of het aluminum stonden een tweede treffer in de weg. We verslapten wat en na een half uur viel de gelijkmaker, een diepe bal werd door Smollie niet goed getaxeerd en een speler van Reeuwijk was trefzeker, maar we waren al gewaarschuwd want vlak hiervoor had Reeuwijk voor open doel de bal op de lat geschoten. Met nog zo’n tien minuten te gaan in het eerste bedrijf , besloten we om het gaspedaal verder in te drukken en er kwam een weer grote kans voor Jan van Rooij, die wederom attent (voetbalgogme) , een bal oppikte en deze door de benen van de keeper tikte, helaas was het schot te zacht, want in tweede instantie en met een lichte verrekking tot gevolg kon onze plaaggeest van de middag toch de bal redden. Hij was echter kansloos op een schot van Zizou, die de bal overschoot, in plaats van in het lege doel te schieten. Na 45 minuten staakte de scheidsrechter de Veense beschietingen en gingen we met een 1-1 de rust in.

    Na de rust gingen we verder op zoek naar de 1-2 en leek het een kwestie van tijd dat we zouden scoren, maar iedere poging ging naast de goal of werd een halt toegeroepen door de plaatselijke Rien Kortenoever, alleen greep hij niet naar zijn flesje water na een redding. Reeuwijk kroop af en toe uit zijn schulp, maar Gentile had de bonkige ex-prof van Dordrecht90 in zijn spreekwoordelijke binnenzak, hoewel er wel af en toe wat Aarlanderveeners na een duel, toch het kunstgras opzochten. Na 70 minuten kwam dan eindelijk de gewenste goal, Hatrick, tweede helft rechtshalf, bediende Zizou met een prima bal bij de eerste paal en onze Polderyup werkte de bal fraai binnen 1-2. Hierna verzuimden we om het definitief te beslissen en in de slotfase ging de bonkige spits nog even op avontuur en soleerde tot binnen de beruchte lijnen en ging na de grond na een duel met de prima spelende Marinier. De scheids had hier echter prima het oog, want hij was in de voorgaande 80 minuten geen enkele neergegaan. Deze beslissing kon bij hem niet op sympathie rekenen en hij bleef zeuren en de scheids besloot dan ook om hem de gele kaart voor te schotelen, zodat wij in de overige 8 minuten, met een man minder de tijd vol kon spelen. Het werd dan ook een grote rondo en de zege kwam niet meer in gevaar en wij winnen zo ook de derde wedstrijd en stijgen naar de tweede plek , met negen uit drie en als virtuele koploper met een doelsaldo van plus 11. Volgende week hebben we rust en spelen een toernooitje om zo de opening van het nieuwe hoofdveld te vieren en kunnen over twee weken , echt aan de bak , want dan staat de uitwedstrijd tegen de neo veteranen van Koudekerk op het programma , de nummer drie en een naar verluid sterke tegenstander. De veteranen werden ook deze wedstrijd op de gevoelige plaat vastgelegd door de huisfotograaf van CVC Reeuwijk en wij maakten van deze gelegenheid dan ook gebruik om onze fonkelnieuwe tenues te vereeuwigen.

    Dus wilt u beelden bij dit schitterende stukje proza verwijs ik u naar deze link: