• Afgelopen zaterdag trok SVA naar Koudekerk aan den Rijn om daar de gemeentelijke derby te spelen tegen de oude club van hoofdtrainer Arjen Linstra. De wedstrijd werd gespeeld op een uitstekend kunstgrasveld op een goed onderhouden voetbalcomplex aan de Gruttolaan.

Vanaf de eerste minuut liet SVA goed voetbal zien en creëerde voldoende mogelijkheden om de scoren te openen, Koudekerk had moeite met het Aarlanderveense spel. Na ruim 20 minuten was het topscoorder Jorn Poelwijk die de 0-1 tegen de touwen schoot. Hij leek ook voor de rust de 0-2 te scoren maar de grensrechter van Koudekerk stak hier een stokje voor door de vlag omhoog te steken.

Vlak na de rust kreeg Koudekerk vanuit het niets zijn eerste kans van de wedstrijd, maar keeper Maico du Chatinier kon de bal simpel uit de goal tikken. De aanval hierop volgend werd na uitstekend voorbereidend werk van Aziz el Bouazatti prima afgerond door Fahri Margoum.

Hierna creëerde Aarlanderveen nog voldoende kansen maar helaas werd er niet meer gescoord aan de Gruttolaan, waardoor er met een 0-2 overwinning op zak terug naar Aarlanderveen werd afgereisd. Deze overwinning zorgt ervoor dat de voorsprong op FC Oegstgeest is verdubbeld, SVA staat nu 4 punten los op de concurrent. Trainer Arjen Linstra roemde de wedstrijdinstelling en beleving tegen zijn oude club. ‘Ik vond dat er afgelopen week slecht was getraind. Dit kwam mede door het winnen van de periode waardoor er toch wat euforie en gemakzucht in de ploeg leek te komen. Dit hebben wij ook meerdere keren naar de groep benoemd en als ik dan zie dat ze het op deze manier oppakken, dan ben ik een zeer trots op de jongens’, aldus Linstra.

A.s. zaterdag is het Super Saturday bij Sportpark Polderpark: Aarlanderveen speelt om 14.30 uur tegen S.V. Zevenhoven. De derde helft wordt onder leiding van DJ Jasper begeleid, kom gezellig langs!