• Gelijkspel voor de JO14

6 okt 2020
  • De allereerste keer dat de uitwedstrijd gespeeld werd zonder toeschouwers, gelukkig stonden er nog vijf “teambegeleiders” langs de lijn, anders was het helemaal troosteloos geweest zo in de stromende regen.

Of was dit alles al een voorbode van het spel dat gespeeld zou worden? Gelukkig lieten onze nuchtere voetballers zich niet uit het veld slaan en speelden zij een goed potje voetbal zoals het hoort.

In de eerste helft werden er een aantal pogingen tot scoren gedaan door Tom O. en Kevin van Meurs via de buitenkant en met hun snelheid zat het goed, maar helaas ging de bal net langs het doel. Het lukte de tegenpartij om te scoren, de 1-0. Gelukkig scoorde Valentijn kort daarop met een prachtig doelpunt. Het was 1-1! Kom op jongens laten we ervoor gaan!

Keeper Stijn had een paar prachtige reddingen, maar dat mocht niet baten want vlak voor de rust scoorde VEP met een goal via de lat in het doel. Jammer, 2-1.

Na de rust besliste de scheidsrechter dat VEP een vrije trap verdiend had, hier scoorden ze helaas weer mee wat voor een tussenstand van 3-1 zorgde. Dat lieten onze jongens zich niet op de kop zitten en Valentijn probeerde weer te scoren, de bal werd door de keeper terug geketst richting Valentijn en deze bedacht zich geen seconde en trapte de bal het doel in! 3-2 Yes! Ook Nathan waagde een poging, met een prachtig doelgericht schot zorgde hij ervoor dat het gelijkspel werd! Ze waren op dreef want Sydney wist met een mooie kopbal ook de bal in het doel te krijgen (3-4). Langs de lijn heerste een opgetogen stemming, VEP kreeg ons mooi niet klein! Toen Tom O. weer een doelpunt scoorde en het bijna tijd was, zagen wij ons als winnaar met 3-5! Maar precies om 16.15 uur (eindtijd tweede helft) scoorde de tegenpartij toch nog. De scheidsrechter vond dat het nog geen tijd was en zag na nog eens 5 minuten spelen een overtreding: ''hands''. De bal die vanaf de grond terugkwam stuiteren tegen de hand van Kevin L. Een mooie aanleiding om VEP nog een penalty te gunnen, waarmee het spel eindigde met gelijkspel 5-5. Direct daarna floot de scheidsrechter wel af. Dit was erg zuur... En iedereen baalde nog een tijdje van het verlies! Wij kijken uit naar leukere en sportievere wedstrijden, zoals we gelukkig vaker hebben!