• Geslaagde Nieuwjaarsstamppot

Afgelopen zaterdag 4 januari verzamelden veel oud SV Aarlanderveen 1 spelers zich op ons Polderpark. De middag stond in het teken van de jaarlijkse Stamppot (Nieuwjaarswedstrijd), met daarvoor een wedstrijd van de SV Aarlanderveen pupillen.

Na het vele handen schudden en koffiedrinken, pakte iedereen zijn tas om zich naar de kleedkamers te begeven. Dit jaar werd er een onderlinge wedstrijd tussen de All Stars en de Legends gespeeld. Dit had alles te maken met het trainingsweekend van de selectie in Antwerpen.

Vooraf waren de teams ingedeeld zodat er geen lootjes getrokken hoefde te worden. Rond 15.00 uur stonden de heren enigszins warmgedraaid aan de start van de wedstrijd. Voor de kantine werd een serieuze 8x8 partij op half veld gespeeld. De uiterst sterk fluitende Mr. Hendriks gaf het teken om deze wedstrijd te starten.

De All Stars waren de eerste helft de bovenliggende partij, in de groen-witte clubkleuren konden zij veel druk zetten op het doel van de Legends. Door sterk verdedigend werk en een missend vizier van de All Stars, bleef het doel schoon. De goudgele Legends kwamen meerdere keren snel en gevaarlijk uit wat resulteerde in maar liefs 3 doelpunten. Jordi, Patrick en Corne wisten het doel te vinden.

In de tweede helft tapte de All Stars uit een ander vaatje. Door achterin de nul te houden, konden ze langzamer meer druk geven op het doel van de Legends. Ze bezweken uiteindelijk onder de druk nadat een dwarrelbal van Ton in het doel belandde (1-3). Er werd bloed geroken en de druk werd verder opgevoerd. Na een paar levensgrote kansen wist eindelijk Nico de aansluitende treffer te maken (2-3). We liepen richting blessuretijd en omdat er geen blessures waren, klonk het fluitsignaal voor het einde.

Na de wedstrijd stond de kantine gezellig vol. De commissie “Sfeerbeheer” had het Rad van zolder gehaald en draaide meerdere rondes met leuke en verassende prijzen. Na de toespraak van de voorzitter werd er getoost op een gezond en sportief 2020. Rond etenstijd kwam de stamppot op tafel en bleef het onder het genot van een hapje en een drankje nog langs gezellig in onze kantine.