• Goede seizoensstart Aarlanderveen 1

Na de winst van afgelopen weekend is Aarlanderveen met zeven punten derde in het klassement, achter Sporting Leiden en Alphia. Trainer Arjen Linstra: ‘Vanaf minuut één tot minuut 75 heb ik een zeer dominant Aarlanderveen gezien dat bepaalde wat er op het veld gebeurde. We dwongen ook veel kansen af’. Toch stond het bij rust 0-0. Onder andere Mike Busse raakte voor de rust met zijn inzet de lat en een treffer van Derk Gruppen werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

In de tweede helft ging Aarlanderveen door met het creëren van kansen, maar ook met het niet benutten ervan. Fahri Margoum miste bijvoorbeeld één-op-één met de keeper, maar uiteindelijk was het de ingevallen spits Aziz El Bouazatti die met het hoofd voor de openingstreffer zorgde. Diezelfde tussenstand bleef daarna staan en daarbij deed Aarlanderveen zich ernstig tekort, want een grotere uitslag had het spelbeeld geen geweld aan gedaan. VVSB was in de counter wel dreigend, maar het heeft over de hele wedstrijd misschien maar twee à drie echte kansen afgedwongen.

‘Ook in het laatste kwartier – toen VVSB alles of niks ging spelen – gaven we vrij weinig weg, waardoor we dik terecht met de winst ervandoor gingen. Na afloop heb ik dan ook gezegd dat dit een overwinning van het collectief is, want ook de wissels vielen prima in en toonden hun kwaliteiten. Voor mij was het een verrassende maar dikverdiende overwinning. Hopelijk kunnen we deze lijn nog een tijdje vasthouden zodat we in een mooie flow terecht komen’, aldus een trotse Arjen Linstra.

A.s. zaterdag staat de wedstrijd tegen S.V. Nieuwkoop op het programma. De trots van de polder trapt om 14.30 uur af op Polderpark. Wij adviseren om vroeg naar Polderpark te komen omdat de verwachting is dat het gezellig druk gaat worden, óók de derde helft.