• Gouda VE1- Aarlanderveen VE1 6 mei 2023

  9 mei 2023
 • Op de eerste echte lentezaterdag van het jaar, waarbij eindelijk de 20 graden werd aangetikt, speelden we de belangrijke inhaalwedstrijd tegen het nog puntloze Gouda. Bij winst zouden we de eerste plaats overnemen en daar twijfelde toch eigenlijk niemand aan. Dit verklaarde waarschijnlijk onze wedstrijdinstelling want ook deze partij wilde we op 20% binnenhalen en in de beginfase werden we door de rode lantaarndrager teruggedrongen en waren de eerste kansen voor het gedeeltelijk verjongde Gouda. Onze achterhoede, vandaag met de weer fitte Ton de Beer en gastspeler Baba, had het lastig, maar na twintig minuten, ontworstelde we ons uit de druk en lieten een vleugje van onze klasse zien, en een prima counter resulteerde gelijk in een doelpunt van Trackpik, althans dat dachten wij, maar de vlagger stak , later bleek veelvuldig, zijn vlag omhoog nadat ons voormalige wonderkind, in tweede instantie scoorde, waarschijnlijk omdat hij het in eerste instantie was vergeten te doen. Gelukkig was het vijf minuten later wel raak en scoorde Trackpik nu echt de 0-1, op aangeven van @ppie en na een Modric-achtige actie van JanvanRooy, die twee man het bos instuurde.

  De Veense bank met ook vandaag weer TinderKarel , maar ook Gentile junior , haalde opgelucht adem. Hierna kregen we meer grip op de gastheren, maar de kansen van Zizou en Trackpik werden gepareerd door de Goudse sluitpost, die niet veel later gewisseld moest worden, met hartkloppingen en dan heeft hij niet eens kampioensdruk ( Gelukkig washij in de tweede helft weer van de partij).

  Voor rust maakte Smollie nog een slippertje op het harde veld, maar hij werd gered door zijn vaste stand-in 100%Tijnus, die ook weer fit was en nog net niet in de vakantiemodus zat.

  Met de krappe voorsprong van 0-1 zochten we de verkoeling van de kleedkamer op en kon Padje de boel nog even op scherp zetten. Ton de Beer bleef achter in de kleedkamer en hield dus weer de nul,. Hij werd vervangen door Gentile, maar belangrijker, Panna was door de medische staf fit genoeg verklaard voor een halve wedstrijd en wij hadden onze topscoorder hard nodig voor het tweede bedrijf.

  Na rust wilden we snel orde op zaken stellen, maar bij iedere veelbelovende aanval werd er door de Goudse vlaggenist gevlagd ,want zij wilden zich niet naar de slachtbank geleidt worden , maar helemaal volgens de regels is het natuurlijk niet. Na een uur spelen zorgde Zizou , na weer een assist van @ppie, met een smerig stifje voor de bevrijdende 0-2 en met nog 25 minuten op de klok , werd Panna hoorbaar , binnen de beruchte lijnen neergehaald, maar het fluitje van de scheids klonk niet en dus geen 0-3, want ja als Jan achter de bal staan, dan kun je beter gelijk naar de middenlijn lopen.

  Als je al deze feiten zo leest, weten de vaste volgers al wat er gaat gebeuren, want nadat de vooral lopende spits van Gouda, in de zestien het been van Gentile opzocht, wees hij uiteraard wel na de stip en Smollie die nog wel eens een beslissende pingel stoppen was kansloos toen het speeltuig, via de binnenkant kruising het doel werd gejaagd. Vijf minuten later werd het nog erger en een corner werd in twee instanties en na vermeend hands binnengeschoten 2-2, je moet het zien om te kunnen geloven.

  Op de warme middag, probeerden we er nog een slotoffensief uit te persen en na een aantal kansen, werd Panna, voordat hij de rebound binnen kon schieten, neergehaald, maar u raadt het al, de scheids vond het weer niks en na commentaar van ons op zijn nogal eenzijdige manier van fluiten, floot hij af, met nog ruim zeven minuten op de klok. Gouda was dolbij met zijn eerste punt en als ze iedere wedstrijd zoveel inzet tonen, moet je toch meer punten hebben, maar we moeten vooral naar ons zelf kijken, want iedereen wil van de favoriet en titelkandidaat winnen en daar moeten we gewoon mee om gaan.

  Door deze verrassende puntendeling, staan wij met nog twee wedstrijden te gaan twee punten achter op Linschoten en moet hopen op een zelfde misstap, maar moeten ook zelf echt beter gaan voetballen , gelukkig is kampioenmaker en loopwonder Maus er zaterdag weer bij als we uit moeten naar de nummer 8 , Hazerswoude Boys.