• Hazerswoudse Boys VE1 – Aarlanderveen VE1 13 mei 2023

  21 mei 2023
 • Na de wanvertoning van vorige week tegen de nummer laatst, stond op deze zonovergoten zaterdag gewoon de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma tegen middenmotor Hazerswoudse Boys. Coach Padje had vandaag weer de beschikking over loopwonder Maus, die de donderdagtraining en met name de dorstige nabespreking prima had doorstaan, helaas had buurman Porno zijn plaats in de lappenmand overgenomen, verder waren afwezig, onze aanvoerder JanvanRooy, 100% Tijnus en ook onze inmiddels vaste supporter TinderKarel waren niet van de partij. Bij binnenkomst op het rustiek gelegen Sportpark , lag het hoofdveld er prima bij en tot onze verrassing mochten we daarop onze kunsten vertonen en eigenlijk past dat wel bij onze statuur.

  In de opstelling geen verrassingen, hoewel Trackpik werd een rol rechts op het middenveld toebedeeld en hij moest in het begin even wennen en wij ook, maar naar mate de wedstrijd vorderde , begon hij steeds meer op de oude speler van vroeger te lijken, zijn broer Panna stond trouwens gewoon vanaf de aftrap in de basis naast Aardbei, die ook nu weer bereid was ons te helpen.

  Maar of we bevangen waren door de hitte of het wat stroperige veld, we begonnen slap en de gastenheren deelden de lakens uit en wij kwamen er niet uit, maar misschien moeten we iets meer bewegen zonder bal. Het duurde een kwartier en toen kwamen we voor de tweede keer dit seizoen met 1-0 achter nadat een speler met een hard schot, randje zestien, Smollie kansloos liet. Gelukkig kon laatstgenoemde de volgende doelpoging wel onschadelijk maken, zodat de schade niet verder opliep. Na dit offensiefje kregen we een paar prima kansen die nogal onorthodox uit het doel werden gehouden door de boomlange keeper van de tegenpartij.

  Na 25 minuten begon het eindelijk te lopen bij ons en de eerstvolgende kans werd door Zizou benut en de stand was weer gelijk en binnen twee minuten was de schade, veroorzaakt de de openingstreffer hersteld, toen Maus na een prima rush onze topscoorder Panna een niet te missen kans gaf 1-2. We dicteerden weer ouderwets, met veelvuldig balbezit en indien nodig snelle balveroveringen en dit resulteerde ook in een derde goal toen Zizou en Aardbei op het vijandelijke doel afgingen en Aardbei was niet zelfzuchtig en speelde de bal nadat hij hem had ontvangen van Zizou, weer terug en hij zorgde zo voor de 1-3 ruststand.

  In de verkoeling van de kleedkamer kregen we een vers bakkie warm water en het lukte ons zowaar om er thee van te maken en het blijkt ook dat ook al voetbal je al bijna 40 jaar of langer, je neemt blijkbaar geen zonnebrand mee in je tas.

  Na rust was het gedaan met het verzet van de nummer 8 van de ranglijst, want ze werden niet meer gevaarlijk en we waren eigenlijk bezig aan een lange rondo en na drie minuten was het al weer raak toen @ppie heel attent een slimme bal van Panna tot doelpunt promoveerde 1-4. Het was wachten op doelpunten en Aardbei was dichtbij, maar zijn schot spatte op de lat uiteen. Panna werd na een uur gewisseld en de vraag was nu hoeveel zijn concurrenten konden inlopen op het voormalige wonderkind. Zizou maakte de 5-1 en even later leek Hatrick toen hij alleen op de keeper afging met een sprintende en vragende Aardbei naast hem, voor de zesde te zorgen, maar tot ongeloof van iedereen schoot hij de bal ruim naast en dat was exemplarisch voor zijn wedstrijd, want elke doelpoging van de snelsteautoverkoper strandde om de meest onmogelijke manieren.

  De 6-1 leek op naam te komen van Aardbei, die het lukte om de keeper van 2 meter 20 te lobben en hierna zijn goddelijke lichaam tussen de keeper en het doel zetten om het speeltuig over te lijn te tikken , maar de scheids zag hier een overtreding in en pakte zijn doelpunt af, maar toch kwam de zesde goal er wel, Zizou, erg op dreef vanmiddag met vier goals, zorgde voor de 6-1 eindstand, waarna beide ploegen het terras opzochten en onze gastheren nog wel vroegen hoe het mogelijk was dat wij punten verspeeld hadden tegen de nummer laatst, want zij waren nog draaierig van ons VulgassFußball, maar wij kunnen nu eenmaal heel goed voetballen, maar ook heel goed slecht voetballen.

  Met nog één wedstrijd te gaan blijven we op de tweede plek staan met twee punten minder dan Linschoten, maar met een beter doelsaldo, dus winst in volgende week noodzakelijk in de thuiswedstrijd tegen Rijnstreek om ieder geval nog kans te maken op het kampioenschap. Maar een bekende volleybalcoach Toontje Gerbrands zei het ooit: “Een kleine kans, is ook een kans! ”, dus wie van FC Oudewater wordt de nieuwe Bryan Smeets, zaterdagmiddag rond 17:00 weten we meer.