• Afgelopen zaterdag mocht de trots van de polder aantreden in Hazerswoude Dorp. Volgens het programmaboekje van Hazerswoudse Boys had de groen witte brigade nog nooit gewonnen in Hazerswoude Dorp.

De eerste helft een goed spelend Aarlanderveen met veelvuldig balbezit. Hazerswoudse Boys werd gelijk vast gezet en zo werden er al gauw een aantal mogelijkheden gecreëerd maar die werden helaas nog niet verzilverd. In de 25ste minuut was het Bram Egberts met een schitterende kopbal die voor de dik verdiende 0-1 voorsprong zorgde. Hierna kreeg Aarlanderveen nog enkele grote kansen en kon Hazerswoudse Boys alleen via de counter gevaarlijk worden maar behoudens een schuivertje van 25 meter zijn zij niet in de buurt van keeper Maico du Chatinier geweest. Met een 0-1 tussenstand werd dan ook de rust opgezocht.

Na de rust begon Hazerswoudse Boys erg optimistisch aan het duel en kreeg het al gauw een reuze kans maar de aanvaller van Hazerswoudse Boys kon vrij voor keeper Maico du Chatinier hem niet verslaan. Na deze kans begon Hazerswoudse Boys verder aan te dringen maar was keeper Maico du Chatinier de baas in eigen 16. Aarlanderveen zwijmelde een keer toen de bal van dichtbij op de handen van Bram Egberts werd geschoten maar de goedleidende scheidsrechter Sinke vond dit terecht geen bewuste handsbal.

In de counter kreeg Aarlanderveen ook een aantal dotten van kansen maar verzuimde het de wedstrijd op slot te gooien. De opluchting was dan ook groot toen scheidsrechter Sinke affloot voor het eindsignaal.

Trainer Arjen Linstra noemde de overwinning na afloop terecht gezien het spelbeeld de hele wedstrijd maar het had wel anders kunnen lopen. De eerste fase na de rust kreeg Hazerswoudse Boys een tweetal grote kansen maar gelukkig stond onze keeper Maico du Chatinier goed op letten en pakte die ballen goed. Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten is dat wij de wedstrijd niet eerder op slot hebben gegooid want wij hebben denk ik wel vier a vijf honderd procent kansen niet benut de tweede helft. Een groot compliment aan de verdediging en onze keeper die de wedstrijd prima uitspeelde en veel aanvallen van Hazerswoudse Boys onschadelijk konden maken voor dat het überhaupt tot een kans zou leiden.

A.s. zaterdag speelt Aarlanderveen thuis op Polderpark tegen Woubrugge er wordt om 14.30 uur afgetrapt.