• JEUGD: Winst, verlies en gelijkspel voor de jeugd na de voorjaarsvakantie!

  10 mrt 2020
 • Op zaterdag 7 maart werden de voetbalschoenen weer uit het vet gehaald door een groot aantal jeugdteams! Het was namelijk weer tijd om aan te treden, en weer te strijden voor de punten.

   

  Op deze zonnige zaterdagochtend moesten de allerkleinsten onder ons al vroeg naar NSV in Noorden. Gelukkig zijn de pupillen van de JO-7 vroege vogels, en was het vroege aantreden voor hen geen enkel probleem! De JO-7 had er duidelijk veel zin in en waren lekker druk. Tijdens de warming-up verbaasden de jongens van de JO-7 zich over het aantal meisjes in het team van NSV en het aantal kleine jongens. Volgens de kleine Veners, zou dit een makkie moeten worden, en dachten dit wel even te gaan winnen van NSV. Dit heeft ertoe geleid dat de jongens van Aarlanderveen dachten de winst al op zak te hebben, en om deze reden ook geen enkel gehoor meer hadden voor het advies van de eigen trainers. 

  De wedstrijd begon, en als snel werd duidelijk dat Aarlanderveen in de voorbereiding te laks is geweest, het was namelijk binnen no-time 3-0 voor NSV. Eigenlijk kunnen die ''kleine'' jongens en meisjes van NSV toch wel erg goed voetballen. Toen werd het toch wel tijd om naar de trainers te luisteren, en werden de jongens flink wakker geschud. De JO-7 ging flink hun best doen om de wedstrijd zeker niet te verliezen!

  Al snel wisten de jongens de 3-1 te scoren! Yes! Zie je wel, we kunnen wel goed voetballen, als we maar ons best blijven doen en goed op blijven letten. Maar de spelers van NSV wisten weer met goede acties, gevaarlijk spel te creëren en scoorden vervolgens nog 2 mooie doelpunten, 5-1. Er moest echt wat gebeuren! De schouders eronder, en na goed teruggevochten te hebben wisten de jongens nog even 2 doelpunten voor rust in de goal te schieten, met 5-3 de rust in. Met goede sterke limonade kon de JO-7 zich weer opladen, en nog wat moed van de trainer, gingen de jongens weer met goede moed terug het veld in. 

  Er werd erg goed verdedigd door de Veners en het aanvallen werd ook steeds beter! NSV wist in de tweede helft niet meer te scoren, maar de Veners wisten 2 keer de goal te vinden en deze ook nog eens te scoren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 5-5, goed gedaan jongens! Volgende week hebben de jongens zich voorgenomen, gelijk scherp aan de wedstrijd te beginnen. Dan kunnen ze zeker winnen! 

  Na de wedstrijd werden bijna alle penalty's nog gescoord, hier wist iedere pupil het aantal doelpunten op de ranglijst weer bij te werken.

   

  Ook de JO-8 kwam deze zaterdag al vroeg in actie, dit keer thuis tegen het sterke Nieuwkoop. De vorige keer hadden de jongens en meid van de JO-8 al nipt gewonnen, maar blijkbaar was iedereen deze nipte overwinning al vergeten. Net als bij de JO-7 hing er een relaxte sfeer en dachten dit wel even te gaan winnen. De opmerkingen: ''ooh, Nieuwkoop... Dat winnen we makkelijk'', werd er daarom ook regelmatig uitgegooid. De realiteit was echter anders! 

  Helaas mistte de JO-8 deze zaterdag onze topschutter Noud Wijfje, maar er was genoeg energie om volle bak tegen Nieuwkoop aan te treden. De eerste 10 minuten waren erg onrustig en er werden vele duels op het middenveld uitgevochten. Na de time-out begon de JO-8 voortvarend, echter verslapte de JO-8 in een aanval van Nieuwkoop heel even, waardoor Nieuwkoop met een hard schot de 0-1 maakte, balen! Helaas kon de keeper Sjoerd, die overigens goed aan het keepen was, helaas dit schot niet meer tegenhouden. Met 0-1 gingen de Veners de rust in! 

  Tijdens de rust werd de eerste helft uitgebreid besproken en werden de juiste lijnen uitgelegd. Met goede moed werd er de tweede helft het veld opgegaan. De tweede helft was vergelijkbaar met de eerste helft. Nieuwkoop had wederom een aantal goede kansen, echter was daar Sjoerd, die de ballen wist tegen te houden. Echter verzuimde de JO-8 om zelf een goal te maken! Helaas met als resultaat 0-1 verlies, einde wedstrijd.

   

  De JO-11 mocht deze zaterdag afreizen naar Bernardus in Hazerswoude Rijndijk. De JO-11 keek naar deze zaterdag al weken uit, want er was een rustperiode van maar liefst 4 weken!

  De JO-11 was vol goede moed en had als intentie om ook net als voor deze lange rust, door te gaan waar ze mee bezig waren, en dat is winnen!!

  Helaas werd Levi gemist, maar met de rest zouden de punten ook gewoon binnen moeten worden gehaald! Het begon vroeg in de wedstrijd al met een corner, Finn nam deze corner en draaide hem met zijn linkerbeen zo het doel in, wat een prachtgoal! De keeper raakte de bal wel, maar wist hem niet tegen te houden, 0-1 voor de Veners. 

  Allebei de teams kregen voor de rust veel kansen, maar tot aan de rust werd er door beide partijen niet gescoord. Na een bekertje zoete limonade, konden de jongens en meid er weer tegenaan. 

  Helaas scoorde Bernardus al snel de 1-1. Het spel hobbelde een beetje over en weer... Toen kwam Jules aan de bal, hij passeerde veel mensen, had mooie acties en wist uiteindelijk het doel te vinden. Nogmaals wist Jules later in het doel van Bernardus te schieten, 1-3 voor Aarlanderveen. 

  Het was erg spannend, want Bernardus wilde de moed niet opgeven en scoorde de 2-3. Na dit doelpunt kwamen er nog een aantal grote kansen voor Bernardus, echter wisten de pupillen uit Hazerswoude Rijndijk de doelpunten niet te verzilveren. Zelfs toen de bal richting het doel werd geschoten wist Danny deze weg te koppen, en vervolgens wist Linsey de bal tegen de paal te klemmen. 

  Bernardus was duidelijk opzoek naar de gelijkmaker... Maar daar was Olle en hij schoot de bal ''kneiter'' hard op het doel, en jahoor, doelpunt!! Het werd 2-4 voor Aarlanderveen, en de wedstrijd was hiermee beslist. De Veners kregen aan het einde nog een penalty, maar deze werd helaas gemist. Eindstand 2-4, een nette overwinning, en een koppositie. Aarlanderveen staat op kop met 15 punten uit 5 wedstrijden. 

   

  De overige teams die hebben gespeeld, waren de JO-13 en JO-19. De JO-13 speelde thuis tegen Kagia uit Lisse, en wist met 4-2 te winnen! De JO-19 reisde af naar Woerden, maar wisten helaas niet de winst naar de Veense kant toe te trekken... De wedstrijd eindige helaas in de 1-0 overwinning voor Woerden.