• Jeugdkamp 2019

  25 jun 2019
 • Vrijdagmiddag 7 juni was het dan eindelijk zover, Jeugdkamp 2019! Al voor 17:00 uur kwamen de eerste kinderen en ouders aan om zo snel mogelijk de luchtbedden op te pompen en het snoep op de juiste plek te verstoppen.

  Nadat de stormbaan door de commissie was uitgetest en de kids een potje hadden gevoetbald, begon het diner.
  De tafels werden bedekt met meters aluminiumfolie waarna het voedselfestijn met patat en snacks kon losbarsten.
  Helaas waren er toch een aantal kinderen die zich niet aan de regels van Chiel hielden en werden bestraft met een rondje corvee. De rest van de avond hebben deze jongens zich rustig gehouden, dus ouders: "er is geen extra straf vereist!''

  De pittige en vooral spannende penaltyronde werd gevolgd door het hamburger-spel waarbij iedereen zijn hamburger moest maken. Dit was nog niet alles van de eerste avond, want het leukste begon daarna. Namelijk de schuimparty! Iedereen had erg naar zijn zin en met de liedjes van rapper Boef en Bizzey kon het feest niet stuk. Een aantal kinderen waren echter moeilijk te vinden in het schuim, omdat het schuim ondertussen een hoogte van ongeveer 1,5 meter had bereikt. De leiding heeft af een toe een zoektocht gestart naar de allerkleinsten onder ons, gelukkig waren ze snel gevonden!
  Nadat iedereen zich had gedoucht en de rommel was opgeruimd, werd de film gestart! Veel kinderen verlieten echter al snel de kantine richting het bed waarbij het kamp, met een roerige nacht, voor de meesten pas ging beginnen.

  Rond 06:15 uur werden de eerste voetballers al wakker en zij hebben de nachtwakers Henri en Ferry in de kantine vergezeld. Met een aantal brakke koppen werd er intens genoten van een overheerlijk ontbijt, geserveerd door de top-keukenvrouwen! Nadat de energie was opgedaan, kon het ochtendprogramma echt starten. Een ochtend die bestond uit verschillende penaltyrondes en voetbalspellen waar de voetbalvaardigheden verder werden getraind en getest. Helaas lieten de weergoden ons deze ochtend in de steek, waardoor het programma iets moest worden aangepast. Iedereen heeft erg hard gestreden en hun voetbaltalenten laten zien, uiteindelijk was het 'Team Blauw' van Maarten Angenent dat met de hoofdprijs ervandoor ging. Super gedaan!

  Tijdens de laatste penaltyronde begon het echte werk! De kinderen moesten namelijk hun doelpunt scoren tegen de keeper van het 1ste, Maico. Gelukkig wisten de meesten hem de baas te zijn en schoten de penalty’s vlekkeloos in een van de hoeken. Na een spannende finale werd de winnaar uiteindelijk beslist. Levi ontving de prijs van beste penaltyschieter, gefeliciteerd!

  Als afsluiting aten we met elkaar lekkere broodjes knakworst met een goede beat op de achtergrond, waarna iedereen met zijn of haar moeder/vader mee naar huis ging om bij te komen van het leuke kamp!

  Wij vonden het fantastisch en hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien op het kamp.

  Groetjes, de jeugdkampcommissie.

  P.S. De foto's zijn onderweg, maar hebben wat vertraging opgelopen, ze volgen snel!

 • Fotos

 • Fotos