• JO7 zaterdag 17 september - De verloren zoon

  21 sep 2022
 • De verloren zoon
   
  Meestal is uw journalist niet van de kopjes maar in dit geval kon ik er niet om heen. 
   
  Zoals vaste lezers misschien was opgevallen is deze titel geen verwijzing naar de enige echte "verloren zoon, de verlosser, de Messias" wijlen JC (mocht u niet weten waar deze afkorting voor staat SCHAAM je), en ook niet naar de afwezigheid van uw vaste journalist afgelopen week.
   
  De kop had betrekking op het feit dat er een vader, zijn naam zal niet genoemd worden ivm met de privacy, zijn zoon Brian ;) enige tijd uit het oog was verloren. Paniek brak uit! Twee andere vaders waren al onderweg met Brian richting Altior. Afgesloten van enig communicatiemiddel werd door deze vaders ook geen enkele moeite gedaan om de gepanikeerde vader in kwestie terug te bellen.
   
  Gelukkig kwam er contact en bleek dat Brian stiekum in een andere auto was gesniekt zonder ook zijn vader in deze te betrekken. De reactie van Brian was veel zeggend, schatterend van het lachen op de achterbank van de auto en totaal geen besef wat hij zojuist had aangericht.
   
  Maar goed nu terug naar waar het daadwerkelijk om draaide. Zaterdagochtend 09.00 uur Altior uit. De JO-7 was compleet en ruim op tijd op het veld. De basis opstelling was Brain in de goal, Joe en Stef in de verdediging, Hunter samen met Raff op het middenrif en Daan in de punt van de aanval.
   
  De eerste 5 min overrompelde Aarlanderveen Altior volledig. Binnen korte tijd was Daan al twee keer trefzeker.
   
  Het aanwezig publiek haalde het telraam al te voorschijn om de score bij te houden. Maar dit bleek uiteindelijk niet nodig. Altior herpakt zich goed en door eigen toedoen scoorde Altior de aansluitingstreffer. Het doelpunt kwam tot stand toen Brian probeerde uit te trappen maar de bal werd onderschept door de spits van Altior die gelijk de trekker overhaalde. 
   
  Daarna kabbelde de wedstrijd voort. Joe probeerde met een schot op doel de keeper te verassen maar deze ging meters naast. 
   
  Kort voor rust moest Joe nog ongenadig hard aan de noodrem trekken. Het publiek sprak er schande van, maar een vader zei: "kijk dat heeft hij van mij geleerd", en van zijn gezicht was de trots af te lezen. 
   
  De laatste kans werd net voor rust gecreëerd door Brian. Door een goede onderschepping van Brian op links kwam de bal bij Daan. Hij schoof hem naast. Rust.
   
  Na rust werd er kort gevoetbald vanwege het heftige weer. Tijdens de tweede helft kwam er een hele hevig bui overwaaien die alle aanwezig paraplu's een enkeltje prullenbak verzorgde.  Kort voor het losbarsten van de regen had Joe de eindstand bepaald op 3-1. De regen die vervolgens viel werd Brian teveel en die kwam lekker schuilen bij papa. Er werd toen nog gevoetbald…
   
  Vanwege de zware regen en de trillende kinderen werd de wedstrijd beëindigd. De jongens konden zich vervolgens lekker opwarmen onder de douche. 
   
  Tot volgende week