• Het hing al een tijdje in de lucht, al wilde het de laatste wedstrijden nog niet echt lukken. Maar nu is het ook daadwerkelijk gelukt: Jorn Poelwijk is topscorer aller tijden van SV Aarlanderveen! De 1-0 tegen Linschoten betekende zijn 128ste doelpunt in het shirt van Aarlanderveen. Daarmee heeft de spits het clubrecord overgenomen van Ronald de Rooij. Twee weken geleden evenaarde Poelwijk al het aantal van 'Mister Aarlanderveen', maar nu staat hij alleen bovenaan. Sterker nog, Poelwijk maakte nog een treffer en staat inmiddels dus op 129.

'Heerlijk, het is een goed gevoel. Ik ben blij dat ik hem voorbij gestreefd ben', zegt Poelwijk met een knipoog tegen Studio Alphen. Met hem doelt Poelwijk op zijn oom De Rooij, die naar de wedstrijd was komen kijken. 'Donderdag kreeg ik tegen Moerkapelle al enorme kansen en die miste ik. Dan gaat het toch in je koppie zitten. Ik zei tegen mezelf: denk er niet aan. Maar in de eerste helft miste ik weer een grote kans. Mag het dan niet? Maar gelukkig ging die bal er in de tweede helft wel in.'

Met Aarlanderveen strijdt Poelwijk, die dit seizoen goed is voor twintig treffers, om het kampioenschap in de 4e Klasse C. 'Ik durf niet te zeggen dat we kampioen worden. Ons doelsaldo is minder dan NSV '46. We hebben evenveel punten. We moeten allebei de wedstrijden winnen en dan is er een kans dat we het worden', besluit Poelwijk.