• Koudekerk VE1 – Aarlanderveen VE1 22 april 2023

  7 mei 2023
 • De laatste wedstrijd van het tweeluik in wedstrijden tegen onze directe concurrenten, waarbij we onze titelaspiraties verder vorm kunnen geven. Koudekerk staat één plaats onder ons met drie verliespunten meer en vecht voor de laatste kans om ook mee te doen aan de titeldans, dat nu een tango is tussen Linschoten en de Galacticos.

  Nog altijd misten we onze kampioenmakers Panna en Maus, en ook 100%Tijnus de laatste der kampioenenmakers, was niet geheel fit en als vlaggenist alleen in noodgevallen beschikbaar. Kortom coach Padje had er met moeite 12 en een half man weten te ronselen, met dank aan Aardbei, die begreep dat de nood echt letterlijk aan de man was. Gesteund door TinderKarel, die samen met zijn babemagnet onze gehele aanhang was begonnen we aan deze op voorhand lastige partij op een veld, waarbij je goed kon zien dat de lente begonnen was.

  Vanuit onze organisatie lieten we bal lekker rondgaan en Koudekerk drongen we terug zonder echt tot noemenswaardige kansen te komen, buiten alleen een prima schot van Porno , dat helaas recht op de keeper afging. Gelukkig kwam aan deze status quo een einde toen Zizou het op zijn heupen kreeg en besloot aan de wandel te gaan met de bal en vanaf een meter of 20 de bal richting het vijandige doel te jagen. Even leek het aluminium ons weer niet ter wille te zijn, maar de bal ging hard via de onderkant van de lat nu wel het doel in 0-1. We gaven in het reststand van de eerste helft slechts één kansje weg en omdat deze gemist werd door één van onze gastheren gingen we met een verdiende voorsprong de rust in.

  De tweede helft was eigenlijk een kopie van het eerste bedrijf, wij controlerend en op zoek naar de opening en een tegenstander die veelal koos voor de lange bal en de geluksfactor. In de 60e minuut kwam eindelijk de felbegeerde tweede treffer, @ppie, altijd op dreef in zijn eigen gemeente, dribbelde naar de achterlijn en gaf Hatrick aka de snelste autoverkoper van nederland een niet te missen kans en dat deed hij ook niet , alleen duurde het even voordat hij afvuurde, maar de bal ging keurig in de hoek 0-2. Niets aan de hand zou je zeggen, maar ongeluk komt nooit alleen, want nadat Gentile de strijd moest staken, moest niet veel later onze routinier Ton de Beer eraf, dus verliezen we even een wedstrijdje of 300 Aarlanderveen 1, in vijf minuten en 100% Tijnus moest er toch in , maar vandaag was het 20% Tijnus, want eigenlijk kon het niet , maar ook hij deed het in het teambelang , waarvoor hulde. Was dat de enige pech, nee, want een speler van Koudekerk, had vandaag uitgekozen om juist tegen ons de goal van zijn leven te maken, toen hij een voorzet ,in één keer op zijn pantoffel nam en deze stijf in de kruising schoot, ja dan weet je , het wordt nog een hectische slotfase. Onze aanval hield de bal niet meer vast en even leek ons voormalig wonderkind Trackpik, die tot dan toe meer een haat dan een liefde verhouding had met de bal ons in veilige haven te schieten, maar de prima keeper van Koudekerk gooide zich voor de bal.

  In de hectische slotfase nog even een opvallend feit, onze omgeturnde rechtsback Marinier, besloot zelfs om voor het eerst sinds 2001, met gevaar voor eigen benen, een noodzakelijk blok te zetten, maar anders dan toen die avond in Zwammerdam, kwam hij er nu wel zonder kleerscheuren vanaf.

  In de absolute slotfase viel de goal dan toch, een voorzet kwam terecht bij de vrijstaande spits en deze schoot de bal , hard in en de tot dan toe prima keepende Smollie kwam een teen tekort voor zijn Casillias momentje. Zo spelen we voor de vierde keer op rij 2-2 tegen Koudekerk en zouden we het voortaan ook schriftelijk kunnen doen, alleen waren we nu wel heel dichtbij de winst en verliezen ondanks onze nog steeds ongeslagen status, wederom twee punten.

  Met nog drie wedstrijden te gaan staan we in verliespunten gelijk met Linschoten, maar beschikken wel over een doelsaldo die vijf doelpunten beteris aangezien we de komende twee wedstrijden de

  staartploegen krijgen, valt waarschijnlijk de beslissing in de laatste thuiswedstrijd tegen Rijnstreek. Zaak in om tegen de nummer laatst Gouda, onze volgende tegenstander op 6 mei, aan ons doelsaldo te werken. Zaterdag hebben we gelukkig een weekje rust en hoop dat dat genoeg is voor een aantal blessuregevallen om te herstellen.