• Moerkapelle VE1 - Aarlanderveen VE1 18 maart 2023

  27 mrt 2023
 • Na een maandje rust, mochten de veteranen hun kunsten weer vertonen en wel tegen de oude club van onze routinier Ton de Beer , Moerkapelle. In de dagen voor de wedstrijd regende het nog afzeggingen bij onze grote leider, dus werd er maar met slechts12 man afgereisd , inclusief vlaggenist Smollie, die de Man van Glasbokaal inmiddels met één hand vast heeft.

  Ondanks het feit dat het stikt van de Boeren en de kassen in deze agglomeratie van Zoetermeer, was de ondergrond helaas kunstgras en ook deze was van de variant keihard en plat, dus de takelwagens konden weer besteld worden voor de zondagochtend, maar dat was een zorg voor later.

  Vanaf de aftrap waren we de bovenliggende partij en met name in de as, tikten we de bal lekker rond en na 10 minuten was het Panna , die een mooie assist van Porno droog binnenschoot.

  Dit bleef het spelbeeld en later verdubbelde TinderKarel de score, door attent te reageren op een afstandsschot van Panna, die niet klemvast kon worden gepakt door de sluitpost en hij maakte zo zijn felbegeerde eerste goal van het seizoen. De wedstrijd leek een “ Walk in the Park” te worden toen Hatrick werd gelanceerd door de motor op het middenveld Maus en zo de stand op 0-3 bracht. Hierna nog een aantal kansen om de score verder uit te bouwen, maar de kansen van Panna 2x en Hattrick werden prima gepakt door de doelman.

  De eerste kans van Moerkapelle na ruim een half uur werd gelijk een goal , dus oplettendheid bleef nodig, maar toen Panna even later na een solo voor de 1-4 zorgde , leek dit wel de ruststand te worden, maar vlak voor rust schoof Uppie de bal onbedoeld na een verdedigende actie in de voeten van de spits, die ook zijn tweede kans benutte, dus werd de ruststand 2-4, terwijl een 1-6 een betere weergave van het spelbeeld had gegeven.

  In de rust werd JohnnyBgood vervangen voor @ppie en buiten de beginfase, waar @ppie een reuzenkans naast schoot, terwijl er twee ploeggenoten vrij stonden voor de goal , gebeurde er bar weinig dat het noteren waard was en ons befaamde tiki-taka spel stokte ook tegen de boerenkoolvariant van de thuisploeg, die wel iets verjongd leken het tweede bedrijf.

  100%Tijnus kon zich nog eenmaal onderscheiden met een zweefduik en ook Hatrick en Ton de Beer ( kopbal) hadden nog kansen, maar nadat TinderKarel na 70(!) minuten vermoeid naar de kant ging, gebeurde er weinig spectaculairs meer, tot de slotminuut waarbij Panna de corner nam en Hatrick zijn tweede van de middag maakte , door bij de eerste paal , met een licht acrobatische actie ( hij is ook de jongste) en met een vleugje Zaltan de eindstand te bepalen op 2-5.

  Zo winnen we ook de derde wedstrijd van voorjaarscompetitie en hebben nog een 100% score, maar omdat we twee wedstrijden achterlopen, staan we slechts op de vierde plek met 9 punten. Zaterdagochtend 10:00 als de weergoden ons gunstig gezind zijn, komt de koploper Reeuwijk naar het Polderpark en dan weten we pas echt waar we staan.