• Afgelopen zaterdag speelde Aarlanderveen thuis tegen tweedeklasser Docos uit Leiden. Er werd met 0-2 verloren in beide helften scoorde de Leidse tegenstander een doelpunt waardoor de eindstand werd bepaald.

De eerste helft was Docos de duidelijk beter spelende ploeg maar de verdediging van de trots van de polder gaf weinig kansen weg. Na 25 minuten scoorde Docos de verdiende 0-1 maar hierna kreeg Aarlanderveen ook redelijke kansen via Jorn Poelwijk en Lekan Adekanye.

Het eerste gedeelte na de rust was de wedstrijd iets meer in evenwicht en creerde Aarlanderveen nog een aantal mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp. Een minuut of 15 voor tijd scoorde Docos de 0-2 hierna leek de wedstrijd gespeeld voor Aarlanderveen. Keeper Maico du Chatinier onderscheiden zichzelf nog een aantal keer door de Leidse tegenstander van een derde goal af te houden.

Trainer Arjen Linstra noemde het een nuttige oefenwedstrijd waarin Aarlanderveen redelijk kon meekomen. Maar er zijn ook zeker een aantal punten waar we de aankomende weken nog hard aan moeten werken om klaar te zijn voor de competititie die op 22 september start tegen Kickers'69 uit Leimuiden.

A.s. dinsdag wacht de volgende wedstrijd dan wordt er uit in Nieuwkoop gespeeld voor de RTV bokaal. Er wordt om 19.45 uur afgetrapt in Nieuwkoop.