• Offday Veteranen tegen WDS

  17 okt 2018
 • Na een weekje rust mochten we als de trotse koploper aantreden tegen het altijd lastige WDS, waar we vorig jaar tot twee toe voor moesten buigen. Helaas waren vandaag Tijnus en Panna nog steeds geblesseerd en was Uppie uitgeleend aan een ontketend derde. Onder wederom tropische temperaturen werd er afgetrapt en we zaten er vanaf het begin niet lekker in en al snel werd dit afgetrapt door de gasten die na een droogte van een 2 uur onze sluitpost weer verschalkten met een bekeken afstandsschot. Op dat moment had Gentile al het veld verlaten en zo duurde de vlagbeurt van Jan van Rooy minder als tien minuten, maar konden we eenvoudig een stopper, voor een stopper wisselen

  Maar ons antwoord duurde niet lang en Maus vond knap vanaf de achterlijn Porno en zo stond het weer gelijk. Deze treffer gaf ons vleugels en Ronaldo tekende na een kwartier voor de 2-1. WDS was ook vandaag op oorlogssterkte en wij hadden moeite om de bal na de juiste kleur te spelen en net toen de gelijkmaker in de lucht hing was het Supercorné die met een verre vrije trap de sluitpost van WDS verraste en zo brachten we de marge op twee. Hierna was het de beurt aan WDS die met twee man dwars door onze defensie liep en de stand op 3-2 bracht. Met nog 10 minuten voor de rust gaven we nog even gas, maar een corner Supercorné werd van de lijn gehaald en Daaf werd onterecht afgevlagd. Gelukkig had Ronaldo meer geluk en hij maakte er 4-2 van en zo gingen we redelijk comfortabel rusten, maar met een beetje meer mazzel had de wedstrijd al gespeeld kunnen zijn.

  Na rust bracht WDS er een aantal verse krachten in en vanaf het eerste fluitsignaal na rust liep er bij ons niet meer en leek niet alleen de natuur van slag met 25 graden in oktober, ook de vedettenploeg van weleer, was geen schim meer van de ploeg voor rust en die was al niet best.
  WDS raakte eerst nog de paal, maar dat was uitstel van executie want niet veel later werd het 4-3 en ook de 4-4 viel en het was nu zaak om nog twintig minuten te overleven.

  Helaas stak ook Smollie niet in beste vorm, want een gemakkelijk gegeven vrije trap kan hij de bal niet klemvast houden en de linkerspits van WDS was er als de kippen bij om trekker alsnog over te halen en zo de 4-5 aan te tekenen. Maar bij ons zat er ondanks het inbrengen van de Schilder niets meer in en in de laatste minuut bepaalde WDS de eindstand op 4-6 en leden wij een volledig verdiende nederlaag.

  Door dit resultaat zakken wij naar de derde plaats op de ranglijst, maar met slechts een puntje achterstand op de koploper. Zaterdag hebben wij weer rust en volgende week wacht CVC Reeuwijk, die op dit moment op de negende plaats staat.