• Oud Aarlanderveen heeft vriend en vijand verbaasd met een 4-4 gelijkspel tegen Aarlanderveen 1. Op een druk bezocht Polderpark was het genieten geblazen tijdens de traditionele nieuwjaarswedstijd.

De koploper in de vierde klasse ging op het kunstgras voortvarend van start en drong de Oudjes van Bert Koetsier logischerwijs terug op eigen helft. Na een kwartier spelen was de 1-0 voorsprong dan ook terecht. Wie anders dan Jorn Poelwijk wist goalie Marco Hijman op miraculeuze wijze te passeren, al betekende het pas de eerste treffer ooit (!) van Poelwijk vs Hijman.

Hierna herpakte Oud zich en kwam het na een half uur opeens op gelijke hoogte. Bennard van Harten strafte balverlies van Lekan Adekanye af en bracht de ruststand toch best verrassend op 1-1.

Na rust eenzelfde spelbeeld, waarbij het eerste elftal opnieuw op voorsprong kwam. Nu was het Sallem Chemlali die een schitterende solo beloonde met een treffer. Maar opnieuw kwam Oud snel terug in de wedstrijd, doordat Ronald de Rooij de bal knap langs doelman Sven Koelewijn wist te hakken, na een harde inspeelpass van Maurice van den Berg.

Het veeltallige publiek kreeg de hele wedstrijd veel moois voorgeschoteld. Zo werden er twee heuse panna’s uitgedeeld bij spelers van Aarlanderveen 1 en was de omhaal van Jallas Kalisse er één van pure wereldklasse. Doelman Jeroen van der Laan tikte de bal echter uit de kruising en voorkwam daarmee een nieuwe achterstand voor Oud.

En wellicht gaf dat het juiste zetje in de rug, want de vedetten van weleer kwamen zelfs op een voorsprong. Het was Jordi Wijfje die David van Veen met een hoge voorzet bereikte en op fabuleuze wijze de 2-3 liet binnenkoppen.

Toen niet veel later Patrick van Egmond de 2-4 aantekende, met een bekeken schot via de binnenkant van de paal, leek de eerste nederlaag van het seizoen (na de voorbereiding) een feit voor het vlaggenschip. Trainer Arjen Linstra spoorde zijn mannen dus nog maar een keer aan en dat resulteerde in een wanhoopsoffensief. Derk Gruppen bracht de spanning terug tot 3-4 en toen vlak voor tijd Jorn Poelwijk zijn tweede van de dag binnenschoot, leek de nachtkaars bij de Oudjes uit te gaan. Gelukkig besloot scheidsrechter Oliemans om na een verkorte blessuretijd de nieuwjaarswedstrijd te beëindigen en dus stond er een toch wel verrassende 4-4 in de geschiedenisboeken.

Na afloop van de wedstrijd werd de nieuwjaarsreceptie druk bezocht. Veel mensen die SV Aarlanderveen een warm hart toedragen konden genieten van een heerlijk stamppotbuffet en hun geluk beproeven bij het rad van avontuur. Al met al een hele geslaagde dag en hopelijk een voorbode voor een geslaagd 2019!