• Oude A wint SVA voetbalquiz 2019

    25 mrt 2019
  • De SVA Voetbalquiz 2019 is vrijdag 22 maart gewonnen door team de Oude A. Hierdoor mogen Jeroen Poot, Ronald de Rooij, Ron van Leeuwen en Arnold van Lith zich een jaar lang de voetbalkenners van Aarlanderveen noemen.

    Hoofdtrainer Arjen Linstra en zijn assistent René Krommert hadden 4 ronden met elke 20 leuke vragen bedacht, variërend in moeilijkheid en in onderwerp. Want hoeveel keer won Real Madrid de cup met de grote oren? Of bij welke Engelse clubs heeft Alphenaar Arjan van Heusden gespeeld? Maar ook minder moeilijke vragen, zoals wanneer s.v. Aarlanderveen exact is opgericht? Of wie maakte de meeste goals in één seizoen eredivisie.

    Na ronde 1 ging de Oude A verrassend aan de leiding, met een puntje voorsprong op de Groundhoppers. In ronde 2 waren de rollen omgedraaid, door de meer op Engeland gerichte vragen. Maar de Groundhoppers gaven hun voorsprong volledig weg in ronde 3, met ‘slechts’ 13 punten. In de laatste ronde hield de Oude A de achtervolgers op achterstand en mocht coach Padje zodoende de wisselbeker in ontvangst nemen. De mannen van de Oude A behaalden uiteindelijk 70 punten en dat waren er 3 meer dan Geen Idee en 4 meer dan De Gompies, die respectievelijk tweede en derde werden.

    Met een goed gevulde kantine en een leuke spelavond was het een zeer geslaagde quiz en wordt er nu al uitgekeken naar volgend seizoen!