• Oudewater VE1- Aarlanderveen VE1 12 april 2023

  14 apr 2023
 • Doordat de vorige ontmoeting tegen de club van de Heksenwaag letterlijk in het water viel, moest er ingehaald worden en door het ontbreken van speeldagen, restte de veteranen niets anders dan op een woensdagavond af te reizen, naar het meest pittoreske stadje uit de regio. Na een nogal toeristische route , waarbij onze leasebakken net smal genoeg waren om ons door de kleine middeleeuwse straatjes te begeven, waren we ruim om tijd op het Sportpark van de fusieclub.

  Padje moest weer flink in de regelstand om de mannen weg te rukken bij hun gezin, maar IntraJos, Ollie en Staples waren bereidt om ons te helpen.

  Onze tegenstander van vandaag vinden we terug op de vierde plek en kent een prima seizoen en is zelfs nog ongeslagen en er zat zowaar nog een bekende bij, van de tijd dat we nog betaalden met de gulden en FC Oudewater nog OVS heette. Het leuke feit was dat bij beide ploegen een speler speelde met beide exact dezelfde naam en leeftijd, alleen resideert onze eigen SwoansBurgoh tegenwoordig in Nieuw-Zeeland.

  Op het zware veld met toch minder grassprieten op de vierkante meter wat normaal is en redelijk verzadigd door de regen van die dag begonnen we de muur van Oudewater te slechtten en al snel bleek dat ze achterin prima staan, dus werd het zoeken naar de openingen. Na een 25 minuten was het Panna, die uit een vrije trap de bal panklaar op het hoofd lag van zijn broer en die kopte bal naar de tweede paal, waarbij Hatrick één van de weinige kopgoals van zijn leven maakte. De eerste helft speelde zich voornamelijk op de helft van onze gastheren af en zij kregen in het eerste bedrijf geen noemenswaardige kans en dat kwam ook met name door @ppie, die als gelegenheidsback deze positie met verve invulde. Kansen op de 2-0 waren er ook , een schot van JohnnyBGood ging voorlangs en het schot van Staples werd onorthodox gestopt door de sluitpost en schoten van Trackpik en Panna werden tegengehouden door de Oudewaterse muur, derhalve gingen we met een magere 0-1 voorsprong rustten.

  Na rust bleef de trend van ons slordige spel zich doorzetten en leek het een lange tweede helft te worden. Oudewater bleef loeren op een kans en in minuut 63 kregen ze de uitgelezen mogelijkheid, toen de prima spelende Ollie, onbedoeld een corner weggaf. Ik moet zeggen die corner noemen ze perfect, want hij werd gevaarlijk voor de goal geslingerd en of 100%Tijnus werd vastgehouden, was slecht waar te nemen, maar de bal belandde in het net en de 1-1 was een feit. Alle ingrediënten voor duur puntverlies waren aanwezig, dus de technische staf vreesde het ergste, maar vijf minuten later zag de wereld er ineens anders uit, wederom Panna gaf een puntgave voorzet die Porno in de verre hoek volleerde 1-2.

  Er kwam iets meer rust in onze ploeg en onder aanvoering van onze aanvoerder JanvanRooy, dagelijks werkzaam in Oudewater, kwam ons combinatievoetbal weer een beetje terug , op het moment dat Real en Chelsea aan de thee gingen op deze Champions Leagueavond begonnen we de druk op te voeren en onze tegenstanders moest handen en voeten gebruiken om ons tegen te houden en zelfs de bal werd weggeslagen om de angel uit een aanval te halen, onbestraft uiteraard. Een kwartiertje voor tijd veroverde IntraJos nog maar eens de bal en stuurde Hatrick diep, die voor eigen succes ging en met een verdekt schot in de korte hoek en zo voor de bevrijdende 1-3 zorgde. In de slotminuut werd het toch nog spannend, want een vrije trap randje zestien, ging hobbelt en stuitert richting onze sluitpost van dienst die Smollie vanavond uitstekend verving, maar helaas kon hij de bal niet klemmen en in drie instanties viel hij binnen 2-3, werd het dan toch nog spannend ? Gelukkig blies de prima leidende scheids 30 tellen later voor de laatste keer en wonnen we ook de zesde wedstrijd en stijgen naar de tweede plek.

  Door deze zege neemt de spanning toe voor de weken van de waarheid, want zaterdag komt de koploper Linschoten naar het Polderpark. De stand vooraf Linschoten 19 punten uit 7 wedstrijden en , wij 18 punten uit 6 . Beide ploegen steken er met Koudekerk echt bovenuit en dus kunnen we zaterdag prima zaken doen of even in de wachtkamer plaatsnemen.

  Hoe dan ook , komt allen, kom op tijd want de wedstrijd begint al om 10:30(!).