• Zaterdag 2 juni speelt Aarlanderveen om 14.30 uur thuis tegen SEV uit Leidschendam. Dit is de eerste wedstrijd in de nacompetitie die direct bepalend is of je wel of niet doorgaat. Kortom; win je ga je door en verlies je ben je uitgeschakeld en is het zomerstop. Bij een gelijke stand is er een verlenging van 2x 15 minuten en mocht het dan nog gelijk staan, bepalen strafschoppen het lot van beide teams.

Tegenstander Sport En Vriendschap (SEV) is de nummer drie uit 4A. Het streed lang mee in de titelrace, maar door onverwacht puntenverlies tegen KSD-Marine (0-0) en Roodenburg (1-0 verlies) verloor men pas in mei de latere kampioen VVSB uit het zicht. SEV verloor dit seizoen echter maar twee keer en ook de onderlinge balans is niet rooskleurig. In het seizoen 2009/2010 verloor Aarlanderveen namelijk 2x met ruime cijfers (0-6 en 5-1) van de latere promovendus. SEV bungelde vervolgens enkele jaren tussen de tweede en de derde klasse. Twee jaar terug degradeerde het (weer) uit die tweede klasse en vorig seizoen direct weer uit de derde klasse. Het spreekt dan ook voor zich dat Aarlanderveen niet de makkelijkste tegenstander heeft 'geloot'.

Het schema is als volgt:

Aarlanderveen - SEV

De winnaar van Aarlanderveen - SEV  speelt zaterdag 9 juni uit tegen de winnaar van:

LSVV'70 - Floreant

Na deze wedstrijd is er nog één rechtstreeks beslissingsduel die sowieso ook uit gespeeld gaat worden om een plek in de derde klasse. Dit is tegen de overall winnaar van de wedstrijden Koudekerk - Alphia en Oegstgeest - SIVEO.

Mocht Aarlanderveen winnen van SEV dan komt er na het weekend een update over het verdere verloop van de nacompetitie.