• Sportlust VE2 - Aarlanderveen VE1 25 november 2023

  8 dec 2023
 • Na een weekend rust, omdat er een paar ergens in de Brabantse velden een klein dorpje droog gingen leggen, mochten we deze zaterdag weer het groen/witte tenue aantrekken. De reis ging naar Woerden waar er een paar erachter kwamen dat we mochten aantreden op het kunstgrasveld. Na vele discussies over welke noppen nu echt de beste zijn voor dit soort ondergronden, stapte we het toch wel wat verouderde en harde veld op. Vanwege afmeldingen van Smollie, Uppie, Ton de Beer en Appie nam Tijnes plaats onder de lat en was David vandaag van de partij om de verdediging te versterken. Arie was ook gevraagd en maakte zo zijn officiële debuut bij de veteranen.

  Na een korte warming-up besloot de scheidsrechter van deze middag de wedstrijd maar snel te starten. Waarschijnlijk had hij de weersberichten gelezen en wilde hij geen tijd verspillen. Met een klein zonnetje in de rug, wat voor korte duur was, begon de wedstrijd waar wij voornamelijk de controlerende taak op ons namen. We konden de bal goed rondspelen en al vrij snel de eerste speldenprikken uitdelen. Deze speldenprikken leidde echter tot niets. Onze vizieren stonden deze middag, bleek later, niet scherp.

  Ook de scheidsrechter had zijn inbreng door vakkundig hoekschoppen tot doeltrappen om te zetten en diepe ballen snel af te fluiten voor buitenspel. Wij lieten ons echter niet van de wijs brengen en bleven door drukken. Dit resulteerde uiteindelijk in een paar goede inspeelballen en het wegsturen van Hatrick die 1 op 1 met de keeper niet faalde. De 0-1 stond op het bord en dit wilde wij snel vergroten. Helaas moest TinderKarel te snel het veld verlaten met een blessure en mocht Maus zijn warme pak uittrekken.

  Maar toen bemoeide Tlaloc (god van het water) zich met de wedstrijd. Met een flinke regenbui en harde wind werd het voetballen iedereen bemoeilijkt. De koude regen deed zeer op de koppies en de natte kleding maakte het ook niet leuk. Zo bleek maar weer dat we allemaal toch wel “mooiweer” voetballers zijn. Hierdoor verdween de scherpte helemaal en konden we de eerste helft de score niet verder uitbreiden. Dit ook dankzij de uitblinkende keeper aan de zijde van Sportlust.

  Het thuisspelende mocht een paar keer gevaarlijk worden maar verder dan een hard schot welke op de vuisten van Tijnes uiteenspatte kwamen ze niet. Zo gingen we rusten met een magere 0-1 voorsprong.

  Na een paar slokken warme thee, omdat de scheidsrechter 8 minuten rust wel voldoende vond, stonden we alweer op het veld met dit keer de wind in onze rug. Inmiddels was Marinier aangesloten en zo hadden we toch nog een wissel achter de hand. De tweede helft leek veel op die van de eerste. Wij in balbezit en lekker combinerend, de stegenstander vol in verdedigende modus en wij weer die steeds niet de laatste man konden vinden om het af te ronden. Grote kansen werden gemist maar de paniek sloeg niet toe. De 0-2 hing in de lucht en de 1-1 zou er niet komen omdat deze 2de helft niet één schot op ons doel werd gelost. Even leek het erop dat Maus de wedstrijd zou beslissen. Na goed doorlopen kwam hij alleen in de 5 meter en besloot toen dat toch iemand anders op doel moest schieten. Alleen was daar even niemand en liep ook deze aanval spaak.

  Het werd schemerig op het veld en deze wedstrijd was bijna afgelopen. Na weer een goede aanval vanaf de zijkant kwam Porno aan de bal en deze wist de sluitpost nu wel te verschalken. Met een keurig geplaatste bal was daar de 0-2. Wedstrijd gespeeld en dat dacht de scheidsrechter ook. Vrij snel na het doelpunt floot hij voor de laatste keer deze middag en konden we de 3 punten in de tas stoppen.

  Volgende week spelen we weer thuis en mogen we FC Oudewater ontvangen. Hier speelden we vorige jaar ook één keer tegen en deze wedstrijd ging toen gelijk op.