• SV Aarlanderveen 2 kampioen seizoen 2022 - 2023!

  6 jun 2023
 • Het tweede elftal van SV Aarlanderveen is zaterdag 3 juni kampioen geworden door uit bij SV ARC een nipte maar zeer verdiende overwinning te boeken. 

   
  Omstreeks 13:00 uur verzamelden de heren op het Polderpark waar de laatste spelers nog een paar tosti's aten. Er werd voor speciaal vervoer gezorgd door Hans Kempen die het tweede elftal plus een handjevol diehard fans een paar kilometer verderop bracht. 
   
   
  Na een korte warming-up en een motivatiespeech van leider Ben van der Post en een aantal waardevolle tactische tips van trainer Jan de Rooij waren de mannen er klaar voor. 
   
  Het eerste kwartier was rommelig aan de kant van SV Aarlanderveen, wellicht toch de zenuwen.. Een woordenwisseling tussen verdediger Dennis van der Post en aanvaller Derk Gruppen werd gesust door captain Jorn Poelwijk. De eerste speldenprikjes van ARC werden makkelijk gepakt door goalie Sander Kempen.
   
  De draad werd langzaam opgepakt en voorzichtig kwamen de eerste kansjes voor Jorn en Derk die het zeer luie aanvalsduo vormden vanmiddag. Na 20 minuten werd Jorn weggestoken en lomp ondersteboven gelopen door één van de verdedigers van ARC. Gele kaart voor ARC en een vrije trap die helaas over werd gewerkt.
   
  Vijf minuten later zag middenvelder Stephan Roos een gat op rechts, Stephan ontving de bal van Jorn en schoof de bal langs de keeper in het lege doel, 0-1! En uiteraard feest op de tribunes bij de meegereisde fans uit Aarlanderveen.
   
  ARC nam steeds meer initiatief over op jacht naar de gelijkmaker en deze kwam er ook. Een middenvelder kon de bal van randje zestien inschieten en liet Sander kansloos. 
   
  Leider Ben van der Post riep nog maar eens dat we door moesten gaan en de kansen wel zouden komen, en deze kwamen er ook. Vlak voor rust werd een te scherpe voorzet niet goed verwerkt door de keeper van ARC waarna Jorn de bal kon afwerken en zo de 1-2 maakte. Helaas werd (niet voor 't eerst) de goal afgekeurd vanwege dubieus buitenspel.
   
  In de rust een tactische omzetting van trainer Jan de Rooij die Ramon Aartman en Maarten Angenent inbracht voor respectievelijk Mo Chemlali en Remco Nietveld. Hiermee kreeg SV Aarlanderveen net iets meer fysiek in de ploeg.
   
  De tweede helft was nog geen drie minuten begonnen of Derk stuurde Jorn diep met een fraaie pass. Helaas werd de lat geraakt en kwam ARC niet voor 't eerst deze middag zeer goed weg. De uitstekend spelende Louis van den Berg en Stephan Roos waren onvermoeibaar en bleven maar gaan op het middenveld. Dit resulteerde in nog meer kansen die er net niet in gingen. Het gevoel dat de titel zou worden binnengehaald bleef voelbaar en de beloning kwam er in minuut 65. Linksback Dennis van der Post stoomde a la Roberto Carlos mee naar voren. Met een afgemeten voorzet bereikte Dennis Derk. Het schot belandde met wat hulp van de ARC-keeper in het net en hiermee kon opnieuw het feest, onder aanvoering van Martine Koole, op de tribunes losbarsten. 
   
  ARC probeerde de gelijkmaker nog te forceren maar werd eigenlijk geen moment gevaarlijk. De verdediging stond als een huis met Melvin Kranenburg en Maarten Rijnbeek als centraal blok. Rechtsback Jasper van Lente gooide er de tweede helft, mede door de coaching van Trainer Jan en Leider Ben, nog een extra schepje bovenop. Niemand kwam 'Sjakie' meer voorbij. De ingevallen Diederik Verhaaf bleef fier overeind toen hij de uitmuntend spelende en coachende Dennis van der Post verving 25 minuten voor tijd. Goalie Sander Kempen pakte elk schot klemvast en koos er het laatste kwartier voor geen risico meer te nemen en alles lang te spelen op de aanval.
   
  De ingevallen Peter van Harten was nog dichtbij de 1-3 maar zijn schot ging rakelings over. Peter hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen, dit was zijn laatste kunstje.
   
  Na het laatste fluitsignaal ging het feest los onder leiding van Martine Koole die alles weer top had georganiseerd vandaag.
   
  Aanvoerder Jorn Poelwijk mocht de schaal omhoog houden voor de uitzinnige fans en schreeuwde het uit van blijdschap. Hieronder de teamfoto van de Aarlanderveense mannen!
   
  Hierna werden de kampioenshirtjes, medailles en het bier uitgereikt aan de moegestreden spelers van het tweede elftal. Kort hierna nam Hans Kempen het initiatief om snel weer terug naar het Polderpark te gaan om daar het feest verder te gaan vieren. 
   
   
  Aangekomen op het Polderpark werden de spelers gefeliciteerd door het bestuur van de club. Inmiddels waren meer fans aangesloten en zijn we tot in de late uurtjes doorgegaan. 
   
   
  Tot volgend seizoen!