• SV Aarlanderveen 2 overrompeld De Rijnstreek 2 maar drukt dit niet voldoende uit in de score

  20 dec 2022
 • De mannen van trainer Jan de Rooij en leider Ben van der Post namen het zaterdag 10 december op tegen De Rijnstreek. Alle spelers waren dol van enthousiasme al vroeg met de warming-up begonnen waardoor de wedstrijd zelfs 7 minuten eerder dan gepland van start kon gaan. 

  De eerste helft regende het kansen op Sportpark Rijnstreek, zelfs zoveel dat de verslaggever z’n aantekeningen niet bij kon houden. Desalniettemin stond het 0-4 bij rust, een blamage van jewelste. Dit heeft men tijdens de rust ook te horen gekregen van leider Ben.

  De wedstrijd ging van start en SV Aarlanderveen drukte Rijnstreek direct naar achteren. Wat opviel was dat Louis van den Berg, teruggekeerd in de basisopstelling, strooide met mooie passjes.

  In de tiende en vijftiende minuut was het raak. Eerst werd een vlotlopende aanval binnengetikt door Jorn, kort erna had Sallem Chemlali een afgemeten assist in huis waar onze superspits alleen nog maar tegenaan hoefde te lopen. 

  Na een foutenfesfival op het middenveld van een kleine tien minuten werd er door rechtsback Jasper van Lente, woonachtig in Nieuwkoop, een sublieme pass gegeven op Jorn. Dit bleek een koud kunstje 3-0.

  Nog geen vijf minuten later stoomde onze nummer 7 Stephan Roos op langs de linkerkant. Stephan had een alleraardigst stiftje in gedachten maar de keeper liet zich niet foppen. Twee minuten later werd een fraaie solo van middenvelder Marcel Verhaar afgekeurd, onbegrijpelijk besluit van de scheidsrechter.

  Vlak voor rust draaide middenvelder Mats Westmaas z’n tegenstander dol en leverde een puike assist af op de spits met een neusje voor de goal. De aanval werd eerder vanaf het begin opgezet door keeper Sander Kempen die hiermee aan de basis stond van de goal.

  In de extra tijd van de eerste helft sloop laatste man Melvin Kranenberg mee naar voren, zoals wel vaker dit seizoen het geval. Melvins schot had geen gevaar voor de goalie van De Rijnstreek.

  In de rust werd er stevige taal gesproken over het vertoonde spel en de gemiste kansen. Dit waren er te veel om allemaal een-voor-een uit te lichten. ‘T Goudhaantje van de eerste helft werd getrakteerd op een publiekswissel, zie foto hieronder. 

   

   

  De twee helft start met een iets gewijzigd SV Aarlanderveen. Dennis van der Post, dit seizoen overgekomen van onze Nieuwkoopse buren, bleef wel staan en maar goed ook. Dennis ziet alles vanuit de achterste linie, speelt de bal altijd naar de juiste kleur & zet iedereen verbaal goed neer. 

  Peter van Harten, nu twee weken oprij ingezet als supersub, kwam een teenlengte te kort om de 0-5 aan te tekenen. 

  Aarlanderveen wordt slordiger en kiest vaak voor de moeilijke oplossing. Stephan tikte een doorgekopte bal van Louis binnen maar deze werd wederom afgekeurd wegens buitenspel, dubieus besluit.

  Toch is het wel snel weer raak, Louis van den Berg loopt als een veldheer dwars door de Rijnstreekse verdeidigng en faalt niet een-op-een. Dit was ook direct Louis z’n laatste kunstje van de dag want hij wordt naar de kant gehaald door leider Ben van der Post, die vervolgens achterover kan leunen met 0-5 op het scorebord.

  Een hele tijd golft het spel op-en-neer zonder dat een ploeg echt gevaarlijk wordt. Toch komen zelfs geblesseerden Raymond Sluis, Maarten Angenent en Maarten Rijnbeek de warme kantine nog eventjes uit nadat ze Sander voorbij zien vliegen met een formidable showduik.

  Mo Chemlali vormde de tweede helft een tandem aan de linkerkant met Stephan. Beide waren super actief en gevaarlijk, helaas mocht het niet zo zijn dat Mo nog een doelpuntje kon meepikken. Het was een aantal keren net niet raak. 

  In minuut negenentachtig maakt de weer ingevallen Jorn hands in onze eigen zestienmeter. De referee wijst direct naar de stip en deze word feilloos achter Sander geschoten.

  Een matige tweede helft met een 1-1 score, zeker onze verbale leider achterin Dennis van der Post was not amused. Iedereen was het met ‘m eens want dat kan echt niet als je zoveel beter bent dan de tegenstander.