• SV Aarlanderveen 2 - WDS, 3 december

  5 dec 2022
 • Op een ijskoude zaterdagochtend nam SV Aarlanderveen 2 het op tegen WDS uit Driebruggen. Drie punten waren keihard nodig na twee verliesbeurten achter elkaar.

  Leider Ben van der Post stuurde een sterke opstelling de Aarlanderveense wei in. Dit betaalde zich snel uit want na vijftien minuten stond het al 2-0 voor SV Aarlanderveen.

  Eerst was het routinier Remco Nietveld die hard binnenschoof na een splijtende pass zijn zwager Jasper van Lente. 

  Gelijk na deze actie een rush van Jimmy Nieumeijer over links. Na goed doorzetten slaagde Jimmy erin Marcel Verhaar te bereiken, die koeltjes afrondde. 

  Het spel ging een klein kwartier over-en-weer tot rots in de branding Melvin Kranenburg (inmiddels ook al goed voor twee competitiedoelpunten) goed doorzette naar voren. Met een vurige tackle werd Mo Chemlali gelanceerd, Mo legde de bal kant-en-klaar neer voor topscorer aller tijden Jorn Poelwijk die alleen nog zijn hoofd er tegenaan hoefden te zetten. 

  De kleedkamer werd opgezocht voor de rust en leider Ben van der Post was nog gematigd tevreden. Hij voerde een driedubbele wissel door om zo nog meer onrust te forceren bij de tegenstander.

  Helaas kwam SVA 2 niet scherp de kleedkamer uit en was het al snel raak. Keeper Sander Kempen kon er niet meer bij en de spanning was voor even terug in de wedstrijd. Grensrechter Maarten Rijnbeek stak z’n vlag nog omhoog maar de goedfluitende scheidsrechter liet Maarten in zijn hemd staan. Zo stond het 3-1.

  Kort hierna; de ingevallen Louis van den Berg had een fenomenale steekpass in huis en zette zo de eveneens ingevallen Peter van Harten een-op-een voor de keeper. Het schot werd verdienstelijk gepakt door de goalie van WDS.

  In minuut 65 komt Marcel Verhaar goed door op links. De bal werd niet goed geraakt, hierdoor stond de keeper op z’n verkeerde been en stond het 4-1 voor de Trots van de Polder.

  Sallem Chemlali speelde 70 minuten op het middenveld en deed dit zeer verdienstelijk. Helaas kon hij z’n spel niet bekronen met een doelpunt. Na 70 minuten werd Sallem moegestreden naar de kant gehaald.

  De buit leek binnen totdat een kwartier voor het einde een corner ineens achter Sander vloog en de spanning wederom terug was, 4-2. Het antwoord van SVA liet niet lang op zich wachten, weer was het Remco Nietveld die een afvallende bal binnenschoot.

  Vlak voor tijd leek het slotakkoord voor Stephan Roos, spelende met nummer 7. Na het juichen werd de goal ineens afgekeurd wegens vermeend buitenspel, pech voor Stephan.

  WDS dringt nog even aan maar Sander laat zien een betrouwbare keeper te zijn. Alleen op de lange ballen gaat getraind worden in de winterstop. Dit kan en moet beter.

  In minuut 88 gaat de ingevallen en moegestreden Peter van Harten naar de kant met lichte hamstringklachten, hopelijk valt de schade mee.

  Het echte slotakkoord was voor Marcel, die na een formidabele een-twee met mister Aarlanderveen Jorn een hattrick op zijn naam kon schrijven.

  Een mooie middag voor SV Aarlanderveen 2 en op naar volgende week. 12:30 uit bij Rijnstreek!