• SV Aarlanderveen stond afgelopen zaterdag stil bij het overlijden van de vijfentwintigjarige broer van middenvelder Robbie Nagtegaal. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden en SV Aarlanderveen speelde met rouwbanden.

In de beginfase van de wedstrijd was SV Aarlanderveen fel, Derk raakte na drie minuten spelen al de paal. Gedurende de rest van de eerste helft kreeg ook Sallem nog twee kansen en trof Jeroen de lat, wat SV Aarlanderveen de dominante partij maakte. FC Oegstgeest wist ondanks het overwicht van de thuisploeg dreigend te voetballen, maar het ontbrak hen aan echte kansen. Het bleef bij een aantal schoten vanaf de tweede lijn.

De tweede helft begon aanvankelijk hetzelfde als voor de rust. Sallem kreeg de grootste kans van de wedstrijd nadat hij via een diepe bal van Jorn de keeper keurig uitkapte, maar helaas de bal via een polletje overschoot. Hierna kreeg FC Oegstgeest steeds meer balbezit en werd de beter partij. Met nog een halfuur op de klok werd Derk - na een verdienstelijke 60 minuten spelen - gewisseld voor Aziz en kreeg SV Aarlanderveen weer controle. De wedstrijd bleef interessant maar er vielen geen doelpunten meer.

Met dit resultaat liet Aarlanderveen het na om al kampioen te worden, want Alphense Boys ging in eigen huis verrassend genoeg onderuit tegen Roodenburg: 1-2. Een overwinning was dus voldoende om het kampioenschap in de vierde klasse A te veroveren. Volgende week wacht voor SV Aarlanderveen de herkansing bij S.V. Zevenhoven. Een overwinning volstaat om aan het eind van de middag met de platte kar door Aarlanderveen te gaan.

‘Ik vind dat we onszelf tekort hebben gedaan, want wij waren wel de betere ploeg. In de uitwedstrijd kregen we misschien iets teveel met drie punten, nu te weinig in mijn optiek. Ik kan hier echter mee leven. De ploeg ?? en in het bijzonder Robbie ?? heeft een lastige week achter de rug, als wij dan dit op de mat kunnen leggen kan ik alleen maar een trotse coach zijn. We gaan nu toeleven naar Zevenhoven, waar we ons fantastische seizoen hopen te bekronen met het kampioenschap’, aldus hoofdtrainer Arjen Linstra.

Aanstaande zaterdag speelt de selectie dus uit tegen S.V. Zevenhoven en zij hopen dat u allen weer massaal komt aanmoedigen om het eerste kampioenschap in het 53-jarig bestaan van SV Aarlanderveen te vieren. Om 13.30 uur vertrekt vanuit Aarlanderveen een bus richting het Sportpark te Zevenhoven waar de wedstrijd om 14.30 uur start.

Hieronder de samenvatting van Studio Alphen