• SV Aarlanderveen presenteert het nieuwe tweede elftal!

3 jul 2020
  • Het was al even bekend maar via dit stukje ook de officiële introductie van ons nieuwe tweede elftal voor seizoen 2020/’21! De Technische commissie van SV Aarlanderveen heeft de afgelopen maanden absoluut niet stil gezeten, naast de diverse wisselingen bij het eerste elftal is er ook hard gewerkt aan het tweede team.

Onder bezielende leiding van hoofdtrainer en oud eerste elftalspeler Jan de Rooij is het tweede elftal halverwege juni uit de startblokken geschoten. Aad van Tol, tevens de tweelingbroer van eerste elftal keeperstrainer Willem van Tol, is de zeer enthousiaste teammanager die alle (rand)zaken omtrent het tweede voor zijn rekening neemt. Zij worden hieronder wat uitgebreider geïntroduceerd.

Introductie Jan & Aad:

Allereerst de 49e jarige nieuwe trainer Jan de Rooij, woonachtig aan de Aarlanderveense kant van Nieuwkoop met z'n vrouw en twee kinderen. Jan is in het dagelijks leven werkzaam als calculator/werkvoorbereider in de wegenbouw bij Fa. van Ooijen & Zn in Woerden.

De kersverse trainer is een echte Vener, Jan speelt al vanaf z'n zesde levensjaar bij onze club. Vanaf zijn achttiende tot 34e  speelde hij in ons vlaggenschip, waarvan twaalf jaar(!) als aanvoerder. Momenteel is hij nog steeds actief als voetballer en speelt hij alweer jaren met erg veel plezier bij de Aarlanderveense veteranen, waar veel oud-eerste elftalspelers in voetballen.

Jans trainerscarrière is begonnen bij diverse jeugdelftallen van vv Bodegraven. Vanaf de zomer van 2008 is hij twee seizoenen de hoofdtrainer van NSV '46 in Noorden geweest, waarin in het eerste jaar direct beslag op de titel werd gelegd. Hierna is Jan twee seizoenen hoofdtrainer geweest bij onze eigen club SV Aarlanderveen waar hij onder andere succesvol samenwerkte met Maarten Rijnbeek (zie meer hieronder).

De teammanager van het nieuw tweede elftal is Aad van Tol, tevens de grondlegger/stamvader van dit elftal. Twee jaar geleden heeft Aad eigenhandig de destijds nieuwe onder 19 getransfereerd en onder zijn hoede genomen waarmee hij ook direct de titel in de wacht wist te slepen. Diverse spelers die de afgelopen twee jaar in de onder 19 onder Aad hebben gespeeld (later ook onder Cengiz Donmez) zijn doorgestroomd naar het nieuwe tweede elftal. Aad combineert zijn job bij SV Aarlanderveense met zijn werk als brandweerman op Rotterdam Airport en is woonachtig in Aarlanderveen-centrum.

Introductie spelers:

De mannen van trainer Jan de Rooij en manager Aad van Tol zijn alweer een aantal weken aan het trainen. Heel leuk dat we weer nieuwe en oude (bekende) gezichten kunnen verwelkomen. Het bekendste gezicht is die van SV Aarlanderveen legend Maarten Rijnbeek. Maarten heeft negen jaar lang ons vlaggenschip gediend en besloot na het kampioenschap in de vierde klasse op z'n hoogtepunt het selectie-voetbal vaarwel te zeggen. Na een kort jaartje in het tweede van onze oosterburen kon Maarten niet wachten om weer het groen-witte tenue van SV Aarlanderveen over z'n schouders te hijsen.

In het kielzog van Maarten is nog een speler van SV Nieuwkoop naar ons getransfereerd, Jasper van Lente (25). Een verdedigend ingestelde speler die vanuit z'n ambitie om serieus en fanatiek te willen trainen en voetballen, de overstap heeft gemaakt vanuit een lager elftal. Helemaal uit de lucht komt deze overstap niet vallen, er heerst al jaren een bepaalde genegenheid tussen Jasper en Aarlanderveen. Dit nieuwe elftal kwam daardoor op het perfecte moment om het eens een stap hogerop te proberen.

Als derde speler van 'buitenaf' is men er ook in geslaagd Youp Groenewegen warm te maken voor een rentree op het Polderpark. Youp is geboren en getogen op loopafstand van de club, de connectie is dus logisch. Youp studeert in Den Haag, maar gaat wekelijks regelmatig terugkeren naar zijn roots om te trainen en op zaterdag te spelen. Hierin wordt hij herenigd met Raymond Sluis die jarenlang het tweebenige aanspeelpunt van SV Aarlanderveen 2 is geweest. Ook 'Sluis' keert na een jaar in het derde elftal weer terug naar het tweede team.

Verder komen ook Abdillah Chemlali, de broer van Sallem Chemlali, en Peter van Harten de gelederen versterken. Twee technisch begaafde (aanvallende) middenvelders die ook al geruime tijd meetrainen. Deze zes ervarenere spelers worden gecomplementeerd met de talenten die doorstromen vanuit onder 19, waar de meeste een stormachtige ontwikkeling hebben doorgemaakt onder Aad van Tol. Kees Boekel, Max Perkins en Joep van Koert trainen zelfs al wekelijks mee met de A-selectie en laten elke training zien steeds beter te worden. Kees en Max zijn aanvallend ingestelde spelers, Kees heeft een fluwelen linker en Max heeft met zijn snelheid een uniek wapen in huis. Joep is een verdedigende middenvelder, een echte balafpakker.

De overige spelers die deel uitmaken van het tweede zijn Rody Rademaker, Wessel Kuijf, Calvin Lancel, Boris van Harten, Mats Westmaas en Mike Glebbeek. Mocht je dit lezen- en een begenadigd talent zijn ben je van harte welkom om eens mee te komen trainen!

Voor hoofdtrainer Jan de Rooij kwam deze gelegenheid op het juiste moment. Het werken met jonge jongens in combinatie met diverse gelouterde spelers geeft Jan inspiratie om de spelers vooral tactisch te ondersteunen in het seniorenvoetbal. Jan geeft aan dat de spelersgroep zeer gretig en leuk te vinden waardoor alle ingrediënten voor een fantastisch seizoen aanwezig zijn en dat Aarlanderveen weer kan beschikken over een prestatief tweede elftal!