• SV Aarlanderveen VE1 – RCL VE1

  5 dec 2022
 • De veteranen troffen vandaag de nog ongeslagen koploper en huidig kampioen RCL, vorig jaar konden we ze nog bijhouden tot de laatste wedstrijden , nu lijkt Katwijk hun grootste concurrent. Een wederom zwaar en drassig hoofdveld was het hoofdtoneel en dat terwijl de winter amper begonnen is, vroeger was niet alles beter, maar het hoofdveld was voor de grote renovatie, toch echt beter.

  Vandaag waren afwezig Uppie ( werk), Gentile ( Blessure) en Marinier, die net vader was geworden, namens de reporter gefeliciteerd., overigens was dit vroeger geen reden om af te zeggen, want “ Jij bent toch niet bevallen !”

  De medische staf had trouwens overuren gemaakt maar JanvanRooy en TinderKarel waren weer fit verklaard en beide stonden gewoon in de basis en ook LaChouffe, Hatrick en Trackpik waren er gelukkig ook weer bij, dus eindelijk weer snelheid in de ploeg.

  Niet gedacht dit seizoen nog te zeggen, maar we begonnen fantastisch en in de omschakeling lagen we alle zwakke plekken van de tegenstander bloot en na een vlijmscherpe counter met een geweldige dieptepass van Maus, werd Panna diep gestuurd over de linkerflank en de afloop laat zich raden, het voormalige wonderkind trok naar binnen en schoot de bal tegendraads in 1-0.

  Amper bekomen van de achterstand en binnen het kwartier, was het, weer de buitengewoon actieve Maus, die wederom zijn kampioenenmakersmaatje vond en deze faalde oog in oog met de Leiderdorpse sluitpost niet en de 2-0 stond op de borden en er hing een sensatie in de lucht, het enige nadeel, we moesten nog 75 minuten voetballen.

  RCL werd sterker en uit een corner die werd weggekopt belandde de bal al hobbelend over de doellijn en stond het ( te ) snel 2-1. Het veldoverwicht bleef en een ongevaarlijk schot dat over leek te gaan , bleek toch net achter de hand van Smollie in het doel te belanden, waardoor het weer gelijk stond en onze goalie, de laatste weken prima in vorm, was deze goal aan te rekenen.

  De beginfase had veel energie gekost en het regende kansen voor de gasten en voor rust werd het zelfs nog 2-3 en 2-4.

  Na rust hetzelfde speelbeeld voor ons was het zaak om de schade niet verder op te laten lopen en dit leek goed te gaan, maar na een uur voetballen kopte LaChouffe voor de handen van Smollie de bal keurig in de kruising , helaas van het verkeerde doel.

  Deze goal was ook goed nieuws voor een RCL speler, want hij vertelde dat hij er alleen in mocht als ze minimaal drie goals voorstonden, gezellige ploeg hoor. De wedstrijd was gespeelde en nadat de zesde tegengoal een feit was, was het @ppie, die de score een dragelijker aanzicht gaf met de 3-6. Omdat de eerste helft veel kracht had gekost op de deze zware grasmat, bestond bij de meeste veteranen de tweede helft uit het kijken naar de klok op ons mooie scorebord en ik zal je zeggen dan duurt het nog best lang. Helaas wist RCL in de absolute slotfase nog 2x te scoren om zo ons een flinke pandoering te geven en als je ziet dat wij de nummer drie zijn, is het misschien niet zo handig van de KNVB om alle veteranen in de eerste klasse in te delen, want als staartploeg ben je helemaal kanonnenvoer. Overigens nog een kleine kanttekening voor de gasten, als je ergens te gast bent , zelfs bij boeren, is het niet de bedoeling dat je van de kleedkamer een varkensstal maakt.

  Ondanks deze nederlaag blijven we wel derde en met nog twee wedstrijden voor de boeg lijken we bij de bovenste helft te eindigen en zouden we dus in de kampioenspoule belanden, niet een erg florrissant vooruitzicht , maar dat is een zorg voor 2023.

  Volgende week spelen we uit tegen de nummer vijf Voorschoten en zijn we waarschijnlijk net op tijd klaar om die tien miljonairs ( Noppert niet) te zien spelen in het oranje.