• Door werk, blessures en schorsingen miste SV Aarlanderveen maar liefst negen spelers in de wedstrijd tegen Koudekerk. Hierdoor begon A-junior Max Perkins in de basis en zaten twee junioren op de bank.
    In de eerste helft was Aarlanderveen duidelijk de bovenliggende partij en creëerde het al gauw de nodige mogelijkheden. Het vizier van Max, Jorn en met name Lekan stond echter niet geheel op scherp. Na een kleine twintig minuten kwam Aarlanderveen toch aan de leiding door een doelpunt van Lekan. Hierna kregen Aziz en Jorn nog een aantal mogelijkheden, maar deze werden onbenut gelaten. Koudekerk had nog veel geluk dat het met 11 man mocht blijven staan omdat de scheidsrechter de natrappende aanvaller van Koudekerk niet waarnam na een goed verdedigende actie van onze aanvoerder Mike. Een onmachtig Koudekerk wist in de eerste helft niets te creëren, maar kwam toch vanuit het niets op gelijke hoogte. Na een slordige duwfout in de zestienmeter kreeg men een strafschop die in eerste instantie werd gestopt door Maico, echter was hij in de rebound kansloos en stond het 1-1.

Na de rust leek de wedstrijd honderdtachtig graden gedraaid, want in het eerste kwartier na rust was Koudekerk duidelijk de bovenliggende partij. Het raakte tweemaal de paal en wist een aantal goede kansen niet goed uit te spelen. Na een uur spelen maakte de zestienjarige Dante Ibrahim zijn debuut bij Aarlanderveen, hij kwam in de ploeg voor Valentijn die na langdurig blessureleed noodgedwongen in de basis moest starten. Dante drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd, want hij kreeg na twee minuten spelen al een gele kaart en niet veel later mocht hij van geluk spreken dat hij niet opnieuw op de bon werd geslingerd. Na deze hachelijke momenten herstelde hij zich prima en kon hij van een verdienstelijk debuut spreken.
    Halverwege de tweede helft kreeg Aarlanderveen een corner, deze kwam terecht bij Aziz die wel raad wist met deze buitenkans. Hij schoot de bal vanuit de draai stijf in de kruising: 2-1 (zie foto). In de laatste tien minuten maakte ook Mats Westmaas nog zijn competitiedebuut en reservedoelman Sven moest noodgedwongen de laatste vijf minuten als veldspeler in actie komen door een liesblessure bij Jimmy. Desondanks kwam Aarlanderveen niet meer in de problemen en boekte het uiteindelijk een verdiende overwinning.

‘In de eerste helft hadden wij met minimaal twee of drie goals afstand moeten nemen, maar stond het zeer geflatteerd 1-1. Het eerste kwartier na rust stonden wij niet goed en had Koudekerk ons pijn kunnen doen, want zij speelden zich heel goed onder onze druk uit. Wij pakten hun verdedigende middenvelders niet goed op, maar na een omzetting vanaf de bank was de wedstrijd weer in balans en gaven uiteindelijk onze individuele kwaliteiten de doorslag’, aldus trainer Arjen Linstra. ‘Een groot compliment gaat uit naar de A-junioren Max, Dante, Sven en Mats. Zij hebben ons goed geholpen en hebben allen laten zien dat ze de potentie hebben om op langere termijn uiteindelijk aan te haken bij de selectie. Wij zijn als vereniging dan ook erg blij en trots op onze A-junioren die het ook erg goed doen in hun competitie.’
    Voor Arjen was het toch weer speciaal om van Koudekerk te winnen omdat hij daar zelf een naar eigen zeggen heel mooi verleden als selectiespeler en jeugdtrainer heeft gehad. Iedere zaterdagochtend is hij nog op die vereniging te vinden omdat zijn zoon Tieme in de JO8 speelt en hij gunt hen alles, behalve een overwinning op Aarlanderveen. Arjen is van mening dat het team na het kampioenschap zijn sportieve plicht prima heeft ingevuld, dus op naar de laatste twee wedstrijden tegen Woubrugge en Roodenburg.
    Aanstaande zaterdag speelt SV Aarlanderveen in Woubrugge, met om 14.30 uur de aftrap aan de Bateweg.